Jarenlang investeren in mensen werpt vruchten af

2 april 2018 - Thema: , | Albert Heldoorn

Simone en Dennis hebben tijdens Opwekking vorig jaar in de HOE-stand een reis gewonnen naar Slowakije. Vanaf vandaag -2 april – zijn ze met hun gids Albert Heldoorn (regiocoördinator Slowakije) in het westen van Slowakije. Ze bezochten de gemeenten van Dolny Stál en Gabcikovo. Dennis was lange tijd niet gelovig en was vanaf zijn vroegste jeugd zoals we dat noemen op het slechte pad: alcohol, drugs, geweld speelden een grote rol in zijn leven. Totdat hij compleet vast liep en schreeuwde om God. Toen bleek, dat Hij uitkomst biedt. Dennis vertelde zijn verhaal aan de Slowaakse gemeenten en gaf er blijk van hoe groot God is.

Hier het verhaal van Dennis:

“ Maandag 2 april. Even een schets hoe wij het vandaag beleefd hebben. Eenmaal aangekomen in Budapest zijn we naar zuster Klara gegaan om de auto te halen die bij haar gestald staat. We kregen een warm onthaal met lekkere thee en koekjes. Dank de Heer, dat de auto waarmee Albert rond rijdt bij haar gestald mag worden.

Vervolgens zijn we vertrokken richting Dolny Stal, naar de gemeente van dominee Arpad Edes en zijn vrouw Enikö, de schooldirectrice en hun gezin met een eigen kerk en school. De school die er nu is, is zeer modern. Het is net zoals het schoolsysteem in Nederland. Ze gaan uitbreiden met een extra gebouw vanwege de groei van het aantal leerlingen (90 nu). Ze hebben een mooi basketballveld laten bouwen op een plek die eerst helemaal begroeid was met onkruid. Er is ook een mooi stuk grond waar de kinderen kunnen spelen. Het is heel mooi om te zien dat de jarenlange investeringen van vele broeders en zusters uit Nederland zijn vruchten afwerpt. We hebben ook de dienst bijgewoond en een stuk getuigenis mogen geven. Ze hebben de kerk pas gerenoveerd en in zijn originele staat hersteld. Wederom een warm onthaal en zijn we zeer bemoedigd door het werk wat is verricht m.b.t de school en de gemeente.

Gemeente Gabcikovo met voorganger Oros Csaba was de volgende ontmoeting en het was heel gemoedelijk met de broeders en zusters.
We kregen hier ook de mogelijkheid om een stuk Woord en getuigenis te delen. De broeders en zusters zijn hongerig naar meer Jezus, ze waren heel enthousiast over de getuigenis en het spreken over de Heer.
Wat wij ook zeer mooi vonden en ons raakte, is hoe Albert geraakt werd, doordat ook hier de jarenlange investering zijn vruchten heeft afgeworpen. Het werk wat bloed zweet en tranen heeft gekost maar uiteindelijk wel een supergetuigenis oplevert.
We kregen ook het nieuwe terrein te zien waar de nieuwe kerk in aanbouw is. We hebben na afloop nog gezamenlijk gegeten en met veel liefde en blijdschap afscheid genomen.

Met grote dank aan de super vertaler en harde werker Albert Heldoorn en bovenal aan de Here Jezus.”

Mvg,
Simone Pengel en
evangelist Dennis van Asperen

 

Meer lezen:


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Hou jij van kleuren? Doe dan mee aan de kleurwedstrijd van HOE! Vertel natuurlijk ook je vrienden, vriendinnen, neefjes, nichtjes, klasgenoten en buren over de kleurwedstrijd! Een rugtas, schoolboeken en pennen heeft iedereen nodig om naar school te kunnen,... Lees meer