Nicolae

17 januari 2019 - Thema: , , | Neelke de Fijter

Nicolae is 56 jaar oud. Vanwege een ziekte moest hij vervroegd met pensioen. Hij zit al vier jaar in een rolstoel. Zijn been is namelijk afgezet vanwege diabetes. Helaas is zijn ziekte niet goed behandeld en is het genegeerd. Hij woont nu alleen; zijn vrouw is van hem gescheiden toen de ziekte erger werd. Hij heeft geen familieleden. Hij is dankbaar voor elke vorm van hulp die hij kan krijgen.

Onze verzorging helpt hem bij het huishouden en de administratie. Regelmatig helpen we hem bij dagelijkse dingen. Wij hebben hem ook een bed en matras gegeven.

Het was voor hem erg belangrijk dat we hem hebben geholpen door het aanbrengen van een helling bij de voordeur. Eerder kon hij het huis alleen maar uitkomen door van de traptreden af te glijden, wat een grote inspanning was. Nu er een helling is, is het eenvoudiger voor hem om alleen zijn huis te verlaten.

Hij komt ook graag in ons centrum op bezoek. We halen hem dan op en brengen hem naar het CE Centrum. Hij neemt graag deel aan de maandelijkse bijeenkomsten voor ouderen. In deze bijeenkomst is er ook een preek van ds. István Visky. Nicolae spreekt alleen Roemeens en hij begrijpt de gesprekken en de preek niet, maar er is altijd een van onze medewerkers die voor hem vertaalt. Het Woord van God is erg belangrijk voor hem. Hij is zelf orthodox, maar het is voor hem geen probleem om deel te nemen aan onze ouderenbijeenkomsten waar hij ook het Woord van God hoort. Hij is zo dankbaar voor deze bijeenkomsten. Hij is direct en staat overal voor open. Hij klaagt niet over zijn moeilijke leven. Hij is God dankbaar dat Hij hulp heeft gestuurd in onze verzorgers en hij heeft er vertrouwen in dat Hij met God zal blijven wandelen.

Verhaal via CE (Christian Endeavour) in Oradea.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Thuiszorg voor ouderen in Oradea

5 juni 2020

Het Christelijk Noodhulpcluster roept kerken op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor gebed voor de wereld. Stichting HOE ondersteunt, samen met andere christelijke organisaties, deze oproep van harte. Psalm 67 Psalm 67 is een gezamenlijk gebed... Lees meer

3 juni 2020
Thema: , , , ,

In de Gereformeerde Christelijke Kerken in Farná en Velké Ludince (Slowakije) steunen we 45 oude mensen, omdat de jonge familieleden geen steun kunnen geven of op bezoek kunnen in verband met de quarantainetijd. Deze mensen zijn al acht weken... Lees meer