Het werk van evangelist Florin Ciornea

10 december 2020 - Thema: , | Chiel Huizer

In de omgeving van Insuratei, waar evangelist Florin Ciornea woont, was de nood naar aanleiding van Covid-19 zeer groot. De snelle hulpactie van stichting HOE was een onvoorstelbare grote zegen voor veel gezinnen.

Op een dag meldde een eenzame man zich bij de woning van Florin met de kinderlijke vraag “Woont hier Jezus”?, want ik heb gehoord dat u gratis brood uitdeelt. Florin begon te lachen en vertelde de man, die waarschijnlijk tijdens een evangelisatiedienst iets had opgevangen over de vertellingen uit de Bijbel, waarom hij dat deed. Zo kon hij uitleggen dat de Heere God mensen uit Nederland bewogen had om geld te sturen naar Roemenië om de hongerigen brood te geven. Zo werd het verhaal uit de Bijbel eenvoudig aan deze man uitgelegd. Hij ging verblijd met een voedselpakket en een brood in zijn hand weer naar huis.

Twee jaar geleden werd Florin geconfronteerd met gezin Tica Sile. Dit gezin bestond uit ouders en vijf kinderen die samen met nog zeven personen in een huisje met drie kamers woonden. Hij was veel in gebed voor een oplossing. Deze zomer heeft Florin jeugdevangelisatiediensten gehouden in diverse plaatsen. Hierbij nodigde hij jongeren uit om te komen helpen met de bouw van een huis voor de familie Tica. 22 jongeren meldden zich en hebben in hun eigen kerkelijke gemeente een bedrag van 5.000 euro opgehaald. In augustus  is men onder leiding van Florin, die al veel bouwervaring heeft, met de bouw begonnen.

Prestatie

In zes dagen hebben ze met man en macht het huis kunnen bouwen. Dit was een grote prestatie. Voor de verdere afbouw is nog 5.000 euro nodig. Wie helpt deze familie, zodat ze zo snel mogelijk de woning met hun 5 kinderen kunnen betrekken?

Coronavirus

Tijdens deze bouw in Coronatijd heeft evangelist Florin, ondanks alle voorzichtigheid, het coronavirus opgelopen. Hij werd zeer ernstig ziek en daarbij ook zijn gezin. Hij was lange tijd niet in staat zijn werkzaamheden weer op te pakken. Zelfs telefoneren was te vermoeiend voor hem. Wij hebben geld voor medicijnen overgemaakt en hopen en bidden dat hij en zijn gezin spoedig mogen herstellen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer