Aan de klus – 22 juli 2019

20 januari 2020 - Thema: | Herbert van Daalen

Op maandag hadden we om 7.15 u. ontbijt. Na het ontbijt hadden we een Bijbelstudie in groepjes en daarna zijn we zo goed en kwaad als het kon in de auto’s gepropt naar het huis van Frank. Daar aangekomen heeft Frank de instructies gegeven met wat er moest gebeuren.
Er moesten van allerlei dingen gebeuren daar, want er moest een huis worden gebouwd voor de kinderen van het kamp Pata Rât die gediscipeld worden. Door het grote aantal jongeren waren we van alle markten thuis en konden we alles goed oppakken met de nodige ervaring. Er moesten verschillende werkzaamheden gebeuren. Het gras moest worden gemaaid, zodat we een greppel konden graven voor het plaatsen van een schutting. Ook moesten er drie grote geulen worden gegraven om een fundering te maken tussen het huis en de schuur om hier één grote ruimte van te kunnen maken voor de jongeren. Op de tweede verdieping van het huis is een stel jongens hard aan de slag gegaan met het maken van de vloer en de muren. Onderin het huis waren we bezig met het lassen van twee poorten en een verhoging van de omheining voor het buurthuis in Pata Rât. De dames zijn keihard bezig geweest met het verplaatsen van het magazijn: tientallen dozen zijn naar een andere schuur gebracht en de kar hebben ze volledig geschuurd en opnieuw geschilderd. Nadat er een heerlijke lunch was gehaald, hebben we lekker gegeten en gedronken en zijn er groepen gemaakt met vrijwilligers die wilden blijven werken en degenen die naar de Roma’s gingen.

Het Bijbelverhaal bij de kinderen werd verteld door Coen en Christiaan. Met veel moeite hielden de kinderen hun aandacht erbij, maar zelf een simpele taak als hun hand overtrekken op papier was al te lastig. Frank had al verteld dat de kinderen een hele korte spanningsboog hadden en dat ze heel erg onrustig zijn. Al met al was het een dag met heel veel indrukken om te verwerken.
Toen we aan het eind van de middag thuis kwamen, sprong iedereen tegelijk onder de douche waardoor het warme water na 1 minuut op was, maar iedereen was te vies om zich daar druk over te maken. Nadat iedereen fris en fruitig beneden zat werd het eten opgediend. We hebben brood met aardappelpuree en een stuk kip op. Na het eten was het tijd voor spelletjes en bijpraten over de gebeurtenissen van de eerste dag. Na wat geren van kamer tot kamer met de afstandsbediening van airco is iedereen lekker gaan slapen.Het bericht Aan de klus – 22 juli 2019 verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer