Harderwijk/Hierden in actie voor Servië

In de noordelijke provincie Vojvodina heeft Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) contact met verschillende kerken die de armen helpen. De Roma (zigeuners) leven onder zeer moeilijke omstandigheden. Ze worden met de rug aangekeken. De overheid kijkt nauwelijks naar ze om. De Roma zijn afhankelijk van anderen. Uiteraard helpen onze contacten iedereen zonder onderscheid. Tijdens de wintermaanden krijgen arme mensen en gezinnen een tas/schoenendoos. Met deze actie willen we kinderen/gezinnen een nuttig extraatje geven. Voor de kinderen is het van groot belang dat ze schoolspullen krijgen. Anders kun je niet naar school.

Extraatje

Vanzelfsprekend helpen onze contactpersonen de mensen zonder aanziens des persoons. Met de tassen/schoenendoosactie willen we kinderen een nuttig extraatje geven. Voor kinderen is het bijvoorbeeld van groot belang dat ze schoolspullen hebben. Anders kom je in Servië het klaslokaal niet in. Stichting HOE ondersteunt projecten om de omstandigheden van deze kinderen te verbeteren. Het krijgen van een gevulde tas/schoenendoos zorgt voor een lichtpuntje in het vaak donkere bestaan van deze kinderen.

De tas/schoenendoosactie loopt van 4 oktober – 6 november 2019.

 Kinderen kunnen op school hun tas/schoenendoos en/of spulletjes inleveren.

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annet Meijer, tel: 06-28168989.

Heeft u geen spullen, maar wilt u financieel bijdragen? Maak uw bijdrage over op rekening: NL84 INGB 0000 0088 87 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa in Barneveld, o.v.v. ‘Projecten Servië’

Wat mag er wel in een tas/schoenendoos? Wat mag er niet in een tas/schoenendoos?
– Schriften, kladblok – Overige etenswaren, boter, eieren, kaas, melk en vlees
– (kleur)potloden, stiften, pennen – Schoenen
– gum – Thee
– puntenslijper – Oorlogsspeelgoed
– liniaal – Blikgroente
– tandenborstel – Koffie
– tandpasta
– pleisters
– sokken
– nieuw ondergoed
– sjaal
– muts
– wanten/handschoenen
– speelgoed
– snoep
– chocolade