Afscheid of toch niet?

2 augustus 2019 - Thema: | Herbert van Daalen

Zo’n laatste dag voelt toch vreemd en valt een beetje zwaar! Allereerst begonnen we een uur later omdat het gisteravond wat laat was geworden en we niet heel veel meer konden doen. Vandaag hebben we het werk afgemaakt waar we gisteren mee begonnen waren. Al het hout wat van de schuur af kwam moest in korte stukjes. En de fundering van één schuur moest er nog helemaal uitgesloopt worden.

Nu denk je dat is veel werk, maar dan vergis je je zeker gezien de mensen hier maar 2 cm. beton gebruiken. Alle stenen en puin moesten in een lege trekkerkar geladen worden, alleen daar hadden we iets te weinig over nagedacht en toen de kar vol was stond deze onder de boom en kon deze absoluut niet met de trekker gekoppeld worden, dus hebben we deze met man en macht naar een andere plaats geduwd. Daarna hadden we een lunch (opnieuw rond 14.00 uur). Dit keer gevulde kool met brood, en een soort rijst met ei. Deze lunch werd deze keer door de moeder van Luckasz en de moeder van zijn vrouw Csilla gemaakt. Opnieuw komen we erachter dat het traditionele Hongaarse eten (want dat is het hier in Transsylvanië) best wel lekker is. Hierna hadden we een soort van vrije middag, maar werden we door Istvan, de gastheer van Jan en Jan, meegenomen naar zijn moeder een dorpje verderop. Dit gebeurde in de bak van een pick-up. Hier bekijken we de boerderij en genieten we van het fantastische uitzicht wat deze vrouw heeft.

Ze geeft aan blij te zijn dat wij haar willen ontmoeten. Een fitte vrouw van 72 die alleen woont in een huis in de bergen. Dat is voor hier best wel bijzonder. Gelukkig heeft ze haar zoon en kleinzoon in de omgeving om vaak bij haar te zijn.
Hierna gingen we naar het gastgezin van de dames, de ‘opa’ was jarig dus wij moesten op zijn verjaardag komen. Hier kregen wij allerlei eten, drinken en hadden ze een hele mooie taart gemaakt.
Het is best wel bijzonder om in het buitenland een verjaardag te vieren.
Daarna hadden we met Zsolt, Boti de vader van Boti en de familie van Luckasz een afsluiting van deze week met een heerlijk kampvuur. Hier hebben we deze week geëvalueerd en kwamen we tot de conclusie dat in Nederland het beeld van Roemenië soms best wel verkeerd is, en we contact met deze enorm aardige mensen willen houden. Morgen vliegen we terug om 13.00 uur (Nederlandse tijd) en landen we om 19.00 op Schiphol. Deze weken zijn voorbij gevlogen als enkele dagen!

Het bericht Afscheid of toch niet? verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer