CPOE conferentie in Cluj

Het Christelijk Platform Oost-Europa organiseert, samen met partnerorganisaties in Oost-Europa, een internationale conferentie over de toekomst en samenwerking in ontwikkeling in Oost-Europese landen. De conferentie is van 12-13 oktober in Cluj-Napoca, Roemenië, met als thema “eigenaarschap in ontwikkeling”. Op deze conferentie zullen sprekers uit Oost-Europa en West Europa vertellen over hun visie voor de toekomst van ontwikkelingswerk.

Karst de Vries, voorzitter van het platform CPOE en directeur van Kom over en Help is blij met de conferentie. ‘Het is tijd dat onze Oost Europese partners en kerken zelf de regie hebben in ontwikkelingsprojecten. Vanuit een gedeelde Bijbelse missie en visie het eigenaarschap van de lokale organisaties in het oosten versterken, is ons doel. De hoofdsprekers zijn dan ook vertegenwoordigers van organisaties en kerken uit Oekraïne, Moldavië en Roemenië’.

Alle organisaties en diaconieën die werken in Oost-Europa zijn welkom op de conferentie, waarvoor de registratie sinds maart geopend is. “Wij hopen met West, maar vooral ook Oost-Europese partners na te denken over gedeelde en eigen verantwoordelijkheden voor ontwikkeling en diaconie.”

Voor meer informatie over de conferentie kunnen geïnteresseerden terecht op www.cluj2017.org.

Het Christelijk Platform Oost-Europa (CPOE) is een platform voor Nederlandse organisaties die diaconale hulp geven of ontwikkelingswerk doen in Centraal- en Oost-Europa. Het CPOE verbindt deze groepen en brengt ze in contact met elkaar. Op deze manier kan de samenwerking tussen de organisaties hier en in de landen in Centraal- en Oost-Europa verbeterd worden. Voor meer informatie zie www.cpoe.nl

[ssba]
Datum: 12-10-2017
Locatie: Vila Diakonia, Cluj-Napoca, str. Ponorului nr. 1

Overige agendapunten