Kooravond met Ridderkerks Mannenkoor in Hendrik-Ido-Ambacht

Het Ridderkerks Mannenkoor o.l.v. dirigent Henri Adema organiseert een kooravond op 11 maart 2017 om 19:30 uur de Petrakerk (Kerkstraat 10) in Hendrik-Ido-Ambacht. De toegang is gratis. Er is een collecte bestemd voor het Roma-onderwijs in Oekraïne, een project van stichting HOE (Hulp Oost-Europa).

Het Ridderkerks Mannenkoor is in 1990 opgericht en heeft ca. 120 leden, die afkomstig zijn uit de wijde regio van Ridderkerk. Sinds 2003 is Henri Adema de vaste dirigent met als vaste organist Bert Roest.

Hulp Oost-Europa
Stichting HOE helpt sinds 1976 plaatselijke christelijke gemeenten in Oost-Europa om diaconaal bewust te zijn en oog en hart te hebben voor de naaste in nood. Hulp Oost-Europa helpt ook bij gemeenteopbouw, zodat het Koninkrijk van God wordt uitgebreid. Het christelijk onderwijs krijgt ook steun, zodat kinderen worden voorbereid om hun plek in de maatschappij te krijgen en volgelingen van de Heere Jezus worden.

Collecte
De opbrengst van de collecte is voor het Roma-onderwijs in Oekraïne. Romakinderen hebben vaak slechte vooruitzichten. Stichting HOE probeert een brug te slaan tussen de toestand in de Romakampen en de gewone school. Op de speciale Romascholen wordt een basis gelegd voor sociaal geaccepteerd gedrag, hygiëne, lezen en schrijven. De ongeveer 600 kinderen krijgen ook dagelijks een maaltijd.

[ssba]
Datum: 11-03-2017
Locatie: Petrakerk (Kerkstraat 10, Hendri- Ido-Ambacht)
Aanvang: 11:09

Overige agendapunten