‘Nieuwe moed. Leven met de kerk in Oost-Europa’

Op zaterdagavond 10 september zal DV tijdens een jubileumavond van onze stichting het boek ‘Nieuwe moed. Leven met de kerk in Oost-Europa’ gepresenteerd worden. Waar Sela-zangeres Kinga Bán die avond in Harderwijk hoopt te zingen, hebben haar ouders een prominente plaats in deze uitgave: Jozsef en Giti Bán vertellen hoe hún ouders onder het communisme leden, hoe zijzelf naar de vrijheid gevlucht zijn, hoe hun kinderen in Nederland integreerden.

Het veertigjarig bestaan van de stichting Hulp Oost-Europa is aanleiding om in dit nieuwste deeltje in de Artiosreeks van de Gereformeerde Bond achterom te zien, naar de tijd voor de Wende, echt nog niet lang geleden. Het is tegelijk een reden om rond te kijken naar het leven dat christenen vandaag leiden, in Polen, Servië, Bosnië, Roemenië, Hongarije en Slowakije. Vooruit kijken we als onze voorzitter, Jaap Braaksma, met de opbrengsten van het verleden kijkt naar de toekomst en nadenkt over hóe in onze grenzeloze wereld contacten tussen kerken in Nederland en Oost-Europa eruit zouden kunnen zien. Net als in vroeger jaren geeft het delen van het Evangelie ons vandaag ‘nieuwe moed’.

De bundel verschijnt onder redactie van Jaap Braaksma en Piet Vergunst, als algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond al jaren betrokken bij de uitwisseling tussen Hongaarse en Nederlandse predikanten. Medewerking verlenen onze oud-bestuursleden C. van Groningen, J. van der Graaf en ds. A.W. van der Plas, evenals dr. Anne-Marie Kool, bureaumedewerker Herbert van Daalen, Marie Verheij en Marianne Roest. Csilla Lukacs-Lörincz en haar man, Lukács Vilmos Istvan, vertellen wat een studieperiode in Nederland hen opgeleverd heeft.

Na afloop van de jubileumavond is deze uitgave aan te schaffen.

[ssba]
Datum: 10-09-2016
Locatie: Grote Kerk, Harderwijk

Overige agendapunten