Belangrijk om mensen te helpen

16 februari 2021 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Deze keer een lid van de jongerencommissie in de spotlight: Rick van Voorthuijsen.

Rick is dus lid van de jongerencommissie en raakte betrokken bij het werk van HOE door middel van een jongerenreis vanuit zijn kerk in Zetten.

Op de vraag wat hem raakt in/bij het vrijwilligerswerk antwoordt hij: “Hoeveel armoede er soms is in landen of steden waar je het helemaal niet van verwacht. Daarom is het ook zo belangrijk dat we mensen helpen die het niet zo goed hebben als wij.”

Wat heb je geleerd door je contacten in Oost-Europa? “Hoe gastvrij en vriendelijk de mensen in Oost-Europa zijn. En hoe blij ze zijn als je komt helpen met een project.”

Wat Rick mooi/krachtig vindt aan het werk van HOE, is dat we zo veel verschillende mensen kunnen helpen door middel van de hulp van kerkelijke gemeentes in Nederland.

Tot slot: Rick, heb je een wijsheid/spreuk/motto dat je met ons wilt delen? “Stel je open voor een andere cultuur. Ook al ben je er helemaal niet bekend mee.”

Bedankt!

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

De laatste jaren ben ik iemand geweest die echt probeert te vermijden om over discriminatie op basis van nationaliteit en religie te spreken. De reden is dat ik me heb gerealiseerd dat we als Roma en evangelische christenen in... Lees meer