Bericht uit Servië: Arbeiders in de wijngaard nodig

15 februari 2018 - Thema: , , | Neelke de Fijter

Evangelist Aleksandar Subotin stuurde een bericht over de stand van zaken in Servië. Hij is daar evangelist onder de Roma: “Geliefden in Jezus, Het is het begin van het nieuwe jaar, dus ik wil graag wat nieuws met jullie delen. Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie steun en gebed voor ons. Ik ben zo dankbaar voor het transport dat in december is gekomen. We voelden ons zo gezegend om al die goederen te verdelen. Verder ben ik dankbaar voor het team dat met Ria (vrijwilliger HOE, red.) mee is gekomen. Honderden kinderen waren erg blij met de kerstcadeaus die jullie voor hen hebben voorbereid. Voor de meeste kinderen was dat het enige cadeautje dat ze kregen…

De winter is niet heel streng hier, maar we hebben toch veel problemen. Sommige mensen vragen elke dag om voedsel, maar er is ook grote behoefte aan discipelschap. Mirko (een van zijn medewerkers, red.) was twee weken lang behoorlijk ziek, maar we zijn God erg dankbaar dat hij weer beter is nu. Hij kan weer helpen met het Woord van God bij de mensen te brengen en ook helpt hij mensen in nood.

We zijn een nieuwe huisgroep gestart met een familie in Vrbas. De man was drugsverslaafd, maar is nu clean en vrij. God heeft hem vrijheid gegeven. Deze jonge man heeft een vrouw en drie kinderen. Zijn vrouw heeft Jezus nog niet als haar Redder aangenomen, maar ze doet nu wel met ons mee met de Bijbelstudies.
Ook gaat deze man zijn verhaal delen met onze jongeren en kinderen. We willen namelijk graag dat kinderen meer kennis hebben over drugsverslaving.

Deze maand hebben vier mensen Jezus als hun persoonlijke Redder aangenomen. Elke morgen vroeg komen een oom en een zuster bij elkaar voor een gebedsbijeenkomst en ze bidden dan ook voor jullie allen die dit lezen. In veel van de huisgroepen gaan we nu verder met het volgende ‘level’ van discipelschap. Twee zusters willen graag meer weten over leiderschap.

Ik wil graag een verhaal met jullie delen.

Een vrouw kwam na de kerkdienst naar de kerk en vroeg of ze met mij kon praten. Ze zei: “Als ik God niet vind, dan maak ik vanavond een eind aan mijn leven.” Ze vertelde dat ze veel problemen had. Ze is zeven jaar getrouwd en ze hebben geen kinderen gekregen. Haar vader is overleden, zij heeft diabetes en ze heeft al vier keer geprobeerd een eind te maken aan haar leven. Ze was bang…en zei: “Ik kan de Bijbel niet lezen, God is de schuld van al mijn problemen.” Na een uur praten met deze vrouw begon ze te huilen en vroeg ze vergeving aan de Heere. We hebben toen samen gebeden en ze zei: “Ik voel dat er vrijheid in mijn leven is gekomen.” We hebben ook gebeden dat ze kon slapen, want al een jaar kan ze niet in slaap komen tot vier uur ’s ochtends. Dus hebben we onze Vader daar om gevraagd. De volgende dag belde ze om te vertellen dat ze de hele nacht had geslapen, dat ze vrede begon te ervaren en begonnen was de Bijbel te lezen. Na twee dagen belde ze weer en vertelde dat ook haar man begonnen was met haar de Bijbel te lezen. Wij zijn dus enorm blij dat onze Vader onze gebeden aan het beantwoorden is.

In onze kinderbediening hebben we een heleboel vreselijke verhalen gehoord van kinderen die seksueel misbruikt zijn, kinderen die heel bang zijn, die geen liefde ervaren en kinderen die honger hebben. Ik heb een jongen uit Djurdjevo onder mijn hoede genomen en hij heeft ook een vreselijk verhaal. Hij is nog maar 15 jaar oud, maar hij moet al sinds hij 6 jaar oud is voor zijn familie zorgen. Zijn moeder is een prostituee en heeft een groot aantal kinderen, evenals een groot aantal problemen en de politie wil haar in de gevangenis zetten. De jongen moet voor het eten zorgen, de was doen, geld vinden voor het gezin, hout om warm te blijven en bovendien heeft hij zijn school nooit afgemaakt. Na twee maanden met hem gewerkt te hebben, begint hij ons te vertrouwen. Afgelopen zaterdag kwam hij naar me toe en begon hij te huilen. Voor mij was het heel moeilijk om hem zo te zien, want ik heb zelf ook zo’n leven gehad… Na ons gesprek beloofde hij terug naar school te gaan. Wij hebben voorzien in alles wat hij nodig heeft en vanaf maandag is hij nu weer op school.

De oogst is groot, maar we hebben arbeiders nodig, net zoals het Woord van God zegt. Ons team van drie personen moet groter worden, dus bid alstublieft dat we meer arbeiders zullen krijgen. Ik probeer nu mensen te motiveren ons te helpen. In een aantal dorpen hebben we succes, maar er is nog steeds veel onderwijs nodig. Blijf alstublieft bidden voor ons en onze bediening. Moge God jullie allen zegenen.”

Aleksandar en het team.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

19 juli 2021
Thema: , ,

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

Stichting HOE  … gelooft dat kinderen en jongeren recht hebben op goed onderwijs. In combinatie met het delen van het evangelie helpt dit kinderen en jongeren te bouwen aan een betere toekomst.  Dit volgt uit onze missie: we willen christelijke... Lees meer

Bericht vanuit Servië, van Aleksandar Subotin, Roma-evangelist in Kucura en omgeving. Geliefden in Jezus, Hopelijk gaat het goed met jullie. Ik wil graag delen wat er de laatste maanden in onze bediening is gebeurd. Het is een van de... Lees meer