Bid voor ouderen

20 mei 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Bericht van CE (Christian Endeavour) Oradea

We hebben het hier best druk met het uitdelen van voedselpakketten aan de ouderen. In het ouderenproject (granny project) merken we dat er veel werk is. We proberen telefonisch contact te houden met de grannies. Ook gaan we langs met de pakketten, zelfs nu we niet verder komen dan de voordeur. Het is zo belangrijk voor hen om dit contact te hebben, misschien nu wel meer dan ooit tevoren. Veel grannies zijn bang om naar buiten te gaan, niet vanwege het virus… maar vanwege de hoge boetes die de autoriteiten geven. De situatie in Roemenië is echt heel vreemd.

We zijn bang dat we het zomerkamp voor ouderen dit jaar niet kunnen organiseren, ook al kijken ze er zo naar uit.  Wanneer we erover praten met de grannies, hebben we pijn in ons hart, omdat we het zo graag voor hen zouden organiseren. Vanwege de pandemie denken we dat het echter niet mogelijk zal zijn deze zomer. We hopen volgend jaar weer, als God het wil.

Bedankt voor jullie aangeboden steun. We waarderen het zeer!

We merken dat voor veel ouderen een audiobijbel echt een uitkomst kan zijn, in het bijzonder voor hen die niet meer kunnen lezen en die graag naar het Woord van God willen luisteren. En zeker nu er geen mogelijkheid is om naar de kerk te gaan en velen van hen geen toegang tot internet hebben.

We proberen te doen wat we kunnen voor de ouderen in deze situatie, zodat ze hoop houden en de moed niet verliezen. En daarom lijkt ons de audiobijbel zo’n goed idee.

Bedankt dat jullie voor ons blijven bidden! Dat betekent zo veel voor ons. Bid alsjeblieft voor   creativiteit om op een goede manier met de ouderen te werken, om hen te laten weten dat ze niet vergeten worden door ons en om hen de pastorale ondersteuning aan te bieden die ze in deze periode zo nodig hebben.

Het is ook heel mooi om te zien dat de ouderen die elkaar normaal gesproken bij onze bijeenkomsten ontmoeten ook elkaar bellen. Ze kunnen elkaar niet ontmoeten, maar ze kennen elkaar wel en blijven zo verbonden. We kunnen ook voor deze ouderen bidden, want voor sommigen is deze tijd heel moeilijk. Zeker voor hen die geen familie en hulp hebben.

Ik wens jullie Gods zegen en moge Hij jullie beschermen!

 

 

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 november 2020

In Iszófalva (Hongarije) werd een bijbelstudiekamp voor kinderen georganiseerd. De predikante stuure ons een bericht: “Beste broeders en zusters in Christus! We hebben in augustus het bijbelstudiekamp voor kinderen gehad. Veel vragen, worstelingen en ongerustheid gingen aan de week... Lees meer

19 november 2020
Thema: , ,

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer