Bijbels voor Jibou (Roemenië)

28 december 2022 -  | Herbert van Daalen

De baptistengemeente in Jibou ontving 5.000 euro voor de aankoop van Bijbels. Er zijn 250 groot-letter-bijbels van gekocht. Raul ontving ook een Bijbel: “Ik zag eerder dat mensen een groot-letter-bijbel hadden. Ik wilde er ook graag een hebben, maar ik wist dat veel anderen zo’n Bijbel harder nodig hadden. Enkele dagen geleden sprak ik onze voorganger Teofil Mihoc. Hij vertelde dat hij nieuwe Bijbels had ontvangen. Ik vroeg of ik er eentje kon krijgen. Toen ik de Bijbel kreeg, voelde ik mij rijk gezegend. Elke morgen lees ik uit de Bijbel. Hartelijk dank aan en Gods zegen voor allen die deze donatie mogelijk maakten.” Volgens voorganger Teofil Mihoc is het Bijbelproject erg belangrijk voor hem. “Op dit moment is het heel moeilijk om Bijbels te vinden in Roemenië. Veel evangelisten geven aan dat ze Bijbels willen ontvangen om uit te delen.”

Evangelist Vasile Racasan was erg blij met de Bijbels. “Ik heb lange tijd gebeden en nou heeft God antwoord gegeven op ons gebed. Bedankt voor alle mensen die deze droom lieten uitkomen.”

De jonge voorganger Olimpiu Moldovan werkt in drie dorpje in de buurt van Jibou. “In de gemeenten komen jonge mensen, maar ook veel ouderen. De prijs voor de aankoop van een Bijbel is zo hoog. Dat is de reden dat mensen geen Bijbel hebben. Het is heel moeilijk om groot-letter-bijbels te vinden. Toen Teofil vertelde dat hij groot-letter-bijbels kon kopen en een aantal wilde geven, was ik zo blij. Nu kan ik de Bijbel verspreiden onder mensen die graag in de Bijbel willen lezen. Hartelijk dank voor deze Bijbels!”


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

27 januari 2023

De baptistengemeente Golgota in Obreja Veche (Moldavië) is bezig met de bouw van een multifunctioneel centrum voor naschoolse opvang van kinderen en dagopvang van ouderen. Stichting HOE ontving een nieuwe rapportage. Het geld dat beschikbaar gesteld is, is onderdeel... Lees meer

24 januari 2023

Mijn naam is Erzsébet Antal. Ik ben geboren in Szernye, een klein dorp in Transkarpatië. Ik ben moeder van drie kinderen. Ik heb de basisschool in Szernye afgerond. Ik heb in Munkács (Oekraïne) de opleiding voor leerkrachten gevolgd, in... Lees meer

20 januari 2023

De Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne organiseerde in 2022 zomerkampen in plaatselijke kerkelijke gemeenten: Tivadar, Tiszapéterfalva, Tiszabökény, Dimicső, Tiszaágtelek, KisDobrony, Nagy-Dobrony noord- en zuidkamp, Badaló, NagyBereg, Mezővári, Beregszász en Szernye. In totaal namen 800 kinderen deel aan de zomerkampen.... Lees meer