Bordspel – pastoraat

Informatie pastoraat in Oost-Europa

Pastoraat is een moeilijk woord voor omzien naar elkaar. In onze kerken zijn er mensen die zieken en ouderen bezoeken. Ze bidden en lezen uit de bijbel. In Oost-Europa gebeurt dat ook. In het filmpje zie je Mama Ina. Zij is in 2022 overleden, maar heeft prachtig werk opgezet in Boekarest. Ze bezocht mensen die op straat leven. Ze kregen eten, maar wat enorm werd gewaardeerd is dat ze oog en hart voor deze mensen had. Ze gaf ze aandacht door met ze te zingen, te bidden en bijbel te lezen.

Meer informatie over gedeeld geloof.

Zowel vader als moeder Mustafa zitten in de gevangenis. De moeder in Boekarest en de vader in Slobozia. Zij hebben drie dochters en één zoon. Maria is de oudste dochter die thuis woont en zelf al moeder is van twee kinderen. Eén is drie jaar en de jongste drie maanden. Ze wonen in de omgeving van Boekarest. Evangelist Traian Coteanu bezoekt regelmatig vader en moeder in de gevangenis, maar vanuit de kerk wordt er ook gezorgd voor de kinderen.

Meer informatie over gedeeld geloof.

In Oradea (Roemenië) helpt stichting HOE met het financieren van het thuiszorgproject. Vanuit de kerk in Roemenië worden ouderen en zieken bezocht. De vrijwilligers van deze organisatie bezoeken de ouderen en verzorgen hen. Ook is er persoonlijke aandacht en wordt er gebeden, gezongen en bijbel gelezen.

Meer informatie over gedeeld geloof.