Computerklas groot succes

4 november 2020 - Thema: , , , , , | Neelke de Fijter

Na een lange tijd wil ik graag delen hoe het nu gaat met ons project met de computerklas. In mijn laatste verslag schreef ik over het feit dat veel van de kinderen hier geen computer en internet hebben thuis. De cijfers rondom corona gaan weer omhoog en we weten niet wat er gaat gebeuren. Maar we hebben gezien dat dit een van onze beste projecten is.

Elke maandagavond hebben we een les voor kinderen van groep 3-5. Ze leren hoe ze met de computer om moeten gaan. De afgelopen keer ging het over YouTube: wat is goed om te kijken en wat is niet goed? De kinderen keken naar cartoons, luisterden naar christelijke liederen en hadden het gezellig samen. Zaterdagmorgen hebben de kinderen van groep 6-10 les over ‘digitale geletterdheid’ en hoe ze Word moeten gebruiken. Ze doen hun computerhuiswerk in de kerk.

Omdat de kinderen op school praten over wat ze in de kerk leren, hadden we gisteren een afspraak op school. We kregen een lijst met dertig nieuwe kinderen die ook gebruik willen maken van onze computerklas. Ik heb uitgelegd dat we geen docent hebben en dat het voor ons niet eenvoudig te organiseren is. De directeur heeft nu toegezegd dat ze vrijwilliger wil worden en dat ze anderen zal stimuleren om ons ook te komen helpen.
Op school kunnen ze dit niet leren, vanwege de strenge coronamaatregelen.
Wij zorgen ervoor dat alle kinderen mondkapjes dragen en dat we alles en iedereen in de kerkzaal desinfecteren.

De media hebben ook interesse in ons pilotproject van de computerklas en ik lees nu dat een instituut (ngo) ons model wil kopiëren. Zij geven de kinderen een laptop mee naar huis, zodat ze kunnen leren, maar ook zij hebben het probleem dat niemand de tijd wil nemen om de kinderen te helpen bij hun huiswerk.

De situatie op scholen is dat ze nog steeds open zijn, ondanks de toename van het aantal coronagevallen. Voor de kinderen uit onze gemeenschap is het een probleem dat ze geen schoenen hebben, maar wij voorzien in mondkapjes en desinfecteermiddel.

Met dit project beginnen we het leven van de kinderen te veranderen. We helpen hen en we zien dat ze gelukkiger zijn. We geven de kinderen ook allemaal te eten: elke keer dat ze naar de kerk komen om te studeren krijgen ze te eten.

Bedankt voor jullie enorme steun!

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

De laatste jaren ben ik iemand geweest die echt probeert te vermijden om over discriminatie op basis van nationaliteit en religie te spreken. De reden is dat ik me heb gerealiseerd dat we als Roma en evangelische christenen in... Lees meer