Corona in Hinova

9 december 2020 -  | Herbert van Daalen

Op dit moment is de situatie in Roemenië heftig rondom de uitbraak van het coronavirus. Er zijn veel besmettingen en het land is in volledige lockdown. Dit geeft veel problemen en zorgen voor de mensen: geen werk, geen inkomen, te weinig geld voor medicatie, voedsel en verwarming. Sommige mensen ontvangen geen of slechts de helft van hun salaris door de coronacrisis. Dit geeft veel financiële problemen, onder andere schulden bij de bank en de staat. De ziekenhuizen liggen vol met coronapatiënten, maar het niveau van de gezondheidszorg is een stuk lager dan in Nederland. Patiënten moeten daarnaast extra betalen voor hulp en medicatie. Veel mensen overlijden ten gevolge van besmetting met het coronavirus. Het is een enorm grote crisis, in meerdere opzichten!

De evangelisten
De coronacrisis geeft de evangelisten veel zorg en werk. Evangelist Ion Color heeft corona gehad, maar is hersteld. Aurel Bazavan en Titu Carstenoiu zijn gelukkig niet ziek geworden, ondanks dat ze veel contact hebben met besmette gemeenteleden. Wel vraagt deze situatie veel van hen, er zijn veel vragen voor extra hulp/diaconaat. Zoveel als mogelijk proberen ze hier gehoor aan te geven. Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) heeft in het voorjaar ook extra diaconaal geld vrijgemaakt om de armen in Oltenia te ondersteunen. Uw hulp, ondersteuning en gebed is en blijft dus hard nodig.

Gemeenten
Gelukkig zijn de gemeenteleden trouw in de wekelijkse samenkomst. In diverse gemeenten kwamen mensen tot geloof. Hiervoor mogen we dankbaar zijn. In de zomertijd werden de kerkdiensten zoveel mogelijk buiten gehouden in verband met het besmettingsgevaar van corona.

Noaptesa
In Noaptesa is een kleine gemeente die zich heeft aangesloten bij het BER-kerkgenootschap. Evangelist Aurel gaat één keer per maand voor in deze gemeente. Daarnaast ondersteunt hij de gemeente geestelijk en diaconaal. De gemeente heeft een kerkje, wat echter te klein was. Door een gift van een lokale Oost-Europa werkgroep uit Nederland kan het kerkje nu uitgebreid worden. Hierdoor kan het gemeentewerk uitbreiden!


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Evangelisatiewerk in Oltenia [224420]

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022