Stichting HOE ondersteunt op vele plekken

4 april 2018 - Thema: , , , , | Albert Heldoorn

Dennis en Simone hadden vandaag hun laatste actieve dag met bezoeken in Slowakije. Simone gaf ook getuigenis van een zware tijd waarin zij zonder inkomen zat, maar waarin God juist haar zegende en blijk gaf van Zijn grote trouw. Dennis vertelde over zijn zwarte jaren, waarin hij deed alsof hij bekeerd was, maar juist verder van God kwam af staan. Hij ondersteunt nu mensen die in dezelfde drugs- en alcoholproblemen zaten als hij gedurende 22 jaar. Hij bezoekt gevangenissen om de gedetineerden te bemoedigen en laat door straatevangelisatie de inwoners van Rotterdam kennis maken met Gods woord.

Hier hun verhaal van woensdag 4 april:

Vanochtend hebben we afscheid genomen van Görozdi Zsolt met een heerlijk vers ontbijt. Daarna zijn we vertrokken naar de Universiteit van Komarno. Daar hebben we dr. Alfréd Somogyi, tevens plaatsvervangend decaan en leider van een groep predikanten en ds. Gyuri Csik, tevens docent ontmoet. Ze hebben het een en ander over het werk verteld wat zij verrichten en zo ook hebben wij onze getuigenissen over onze levens mogen vertellen. Ze waren ook benieuwd naar onze ervaringen in Slowakije en hebben die toen met hen gedeeld. Ook dit is een eer geweest om hen te ontmoeten. Na gebed zijn we vertrokken.

We zijn naar de stad Kolarovo gereden om op bezoek te gaan bij ds. Ilona Simon; we werden heel hartelijk ontvangen en hebben heerlijk geluncht. Na het delen van getuigenissen en ervaringen zijn we rondgeleid in het kerkgebouw met woning. Het was helemaal gerenoveerd en zag er prachtig uit, mede door de steun van stichting HOE. Hierna zijn we ivm de tijd weer vertrokken.

Aangekomen bij dominee Zsilárd Zsénási in Martovce zagen we een mooi complex met een tuin, zelfgemaakte houten meubels, een school, een woning die nu gebruikt wordt als keuken en eetzaal voor de kinderen van de school. Het is een klein schooltje met 2 lokalen. Maar ze gaan uitbreiden met een nieuw gebouw, en daar hebben we het ontwerp van mogen bekijken. We hebben de kerk alleen van buiten gezien, maar die zag er spic en span uit. We zijn in gesprek gegaan en hij heeft veel verteld over de werkzaamheden die verricht worden. We hebben onze getuigenissen mogen delen en een stuk van Gods Woord. Het was een zeer aangename ontmoeting.

In de avond zijn we uit eten gegaan met ds. Gyuri Csik. Daar hebben we nog even de dag doorgenomen en genoten van het lekkere eten. Vervolgens zijn we naar het prachtige verblijf in Ton gegaan voor de gehandicapten en mogen hier overnachten. Helaas is dit voor nu onze laatste nacht in Slowakije.
We gaan morgen nog naar Budapest en zullen dan weer in de middag terugvliegen. We zullen morgen nog een verslag uitbrengen.

Wederom grote dank aan Albert Heldoorn, de wandelende encyclopedie, met een grote talenknobbel…
Dank aan een ieder van vandaag, maar bovenal dank en alle eer voor onze Here Jezus Christus.

Mvg,
Simone Pengel en evangelist Dennis van Asperen

Gods zegen.

Op de foto: Dennis en Simone in de historische stad Komarno

 

Meer lezen:


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Hou jij van kleuren? Doe dan mee aan de kleurwedstrijd van HOE! Vertel natuurlijk ook je vrienden, vriendinnen, neefjes, nichtjes, klasgenoten en buren over de kleurwedstrijd! Een rugtas, schoolboeken en pennen heeft iedereen nodig om naar school te kunnen,... Lees meer