De zon scheen

3 mei 2017 - Thema: , , | Neelke de Fijter

Na een erg vroege start van de dag met een wekker die om 4.25 u afliep, verliep onze reis naar Servië voorspoedig. Een paar minuten over 11 landden we in Belgrado. Mijn eerste keer in Servië, samen met Margreet Agterhuis, de landencoördinator van Servië. We werden opgewacht door een dame van een autoverhuur en onze auto stond al op ons te wachten. Wat ook wel prettig was: de zon scheen!

Vol goede moed gingen we onderweg naar Feketic, waar we een aantal mensen zouden ontmoeten op deze bijzondere dag. 1 mei is namelijk in veel landen – Nederland is meer uitzondering dan regel in het niet vieren hiervan – een nationale feestdag die Dag van de Arbeid heet. Een familieaangelegenheid waarbij velen vrij zijn en feest vieren. Zo ook in Feketic.

Toen we eindelijk aankwamen, na bijna een uur in de file te hebben gestaan voor een tolpoort, was er een grote groep mensen verzameld bij het Central Home. Ze waren de dag begonnen met zingen, gebed en een overdenking en daarna was er tijd voor ontmoeting, gesprek en spel voor de kinderen. Ook de jongeren vermaakten zich prima met spelletjes.

Wij kregen meteen een late lunch voorgeschoteld die we ons goed lieten smaken. Daarna was er tijd om te praten over de stand van zaken rondom het Central Home en de gemeente in Feketic (en ook een beetje in Vrbas en omgeving) en ook om nadere afspraken te maken voor de reizen die van de zomer gaan plaatshebben.

Na een lange middag van ontmoeting en gesprekken, vertrokken Margreet en ik naar ons hotel in Vrbas. Daar hebben we nog even heerlijk in de milde avondlucht rondgelopen, op zoek naar wat te eten. Dat bleek een uitdaging, omdat veel winkels en restaurants dicht waren in verband met 1 mei, maar het is gelukt.

En nu zo lekker slapen! Welterusten!


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 juli 2019
Thema:

Vandaag weer begonnen met een stevig ontbijt, zodat we de dag weer vol goede moed konden beginnen. We gingen klussen en voorbereiden voor de Hollandse middag. Het plaatsen van het nieuwe hek hebben we vandaag afgerond en het is... Lees meer

16 juli 2019
Thema:

Hoi allemaal van het goeie leven, vandaag begonnen we weer lekker vroeg met het ontbijt. Vandaag aten we onderandere knakworsten met mosterd. Na het ontbijt hielpen de jongens met het knutselen met de kinderen die in het samuel huis... Lees meer

16 juli 2019
Thema: , , ,

God is genadig en we hebben de laatste tien dagen zijn genade ook gezien. Allereerst wil ik zeggen: hartelijk dank voor jullie gebeden voor ons! De jongen die bij een ongeluk betrokken was en twee dagen in coma werd... Lees meer