De zon scheen

3 mei 2017 - Thema: , , | Neelke de Fijter

Na een erg vroege start van de dag met een wekker die om 4.25 u afliep, verliep onze reis naar Servië voorspoedig. Een paar minuten over 11 landden we in Belgrado. Mijn eerste keer in Servië, samen met Margreet Agterhuis, de landencoördinator van Servië. We werden opgewacht door een dame van een autoverhuur en onze auto stond al op ons te wachten. Wat ook wel prettig was: de zon scheen!

Vol goede moed gingen we onderweg naar Feketic, waar we een aantal mensen zouden ontmoeten op deze bijzondere dag. 1 mei is namelijk in veel landen – Nederland is meer uitzondering dan regel in het niet vieren hiervan – een nationale feestdag die Dag van de Arbeid heet. Een familieaangelegenheid waarbij velen vrij zijn en feest vieren. Zo ook in Feketic.

Toen we eindelijk aankwamen, na bijna een uur in de file te hebben gestaan voor een tolpoort, was er een grote groep mensen verzameld bij het Central Home. Ze waren de dag begonnen met zingen, gebed en een overdenking en daarna was er tijd voor ontmoeting, gesprek en spel voor de kinderen. Ook de jongeren vermaakten zich prima met spelletjes.

Wij kregen meteen een late lunch voorgeschoteld die we ons goed lieten smaken. Daarna was er tijd om te praten over de stand van zaken rondom het Central Home en de gemeente in Feketic (en ook een beetje in Vrbas en omgeving) en ook om nadere afspraken te maken voor de reizen die van de zomer gaan plaatshebben.

Na een lange middag van ontmoeting en gesprekken, vertrokken Margreet en ik naar ons hotel in Vrbas. Daar hebben we nog even heerlijk in de milde avondlucht rondgelopen, op zoek naar wat te eten. Dat bleek een uitdaging, omdat veel winkels en restaurants dicht waren in verband met 1 mei, maar het is gelukt.

En nu zo lekker slapen! Welterusten!


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 september 2021
Thema:

21 september 2021

Stichting HOE maakt het mogelijke om bijbelboekjes in het Roemeens uit te geven. De afbeeldingen zijn van de bekende Nederlandse kunstenaar Kees de Kort (kijkbijbel). Inmiddels zijn 20 van de 28 titels uitgegeven. Zeer waarschijnlijk wordt in 2022 de... Lees meer

17 september 2021

Vrijwilliger Gerrit van Dijk was begin september in Roemenië. Daar kreeg hij een exemplaar van de 398 pagina’s tellende “Ifjúsági Énekeskönyv” (Jeugd Liederenboek) aangeboden. De liederen in deze bundel worden gezongen tijdens de zomerkampen van de CE. De populairste... Lees meer