Dag 3

8 augustus 2019 - Thema: | Herbert van Daalen

 

 

Hier mijn bericht over de dag van de mensen die in Central Home bleven 🙂
Vanochtend begonnen we om 9:00 met dagopening & bijbelstudie samen met de Servische tieners. dit ging over David die werd aangenomen om muziek te spelen voor Saul. Hierna kregen we een aantal vragen over muziek mee en kon je zelf kiezen of je deze vragen wilde beantwoorden met een groep Nederlanders of een gemixte groep. De vragen gingen over hoe muziek je hielp in je geloof en naar wat voor soort muziek je luisterde.
Daarna gingen we aan het werk met het schilderen van zowel de muren binnen als de muren buiten. Dit ging erg goed.
Rond 12:00 gingen we onze kindervoorstelling voorbereiden en om 13:00 stond ons eten klaar. We aten brood, koolsalade, aardappels die zowel gebakken als gegrild waren en worstjes.
Om 15:00 kwamen de kinderen en deden we onze kleine voorstelling, hierna gingen we de harp van David knutselen met de kinderen.
Tot 18:00 is er ook nog de tijd genomen om uitgebreide potjes voetbal te spelen en stoelendans te doen.
Na het eten gingen de kinderen en tieners weer naar huis en was het een zeer geslaagde dag!

 

Hierbij de dagbesteding van de groep die aan de slag ging in Vrbas. Om 10:05 kwamen we aan en werden we vrijwel meteen aan het werk gezet. Beton maken- en storten was de grootste klus, vooral voor de mannen. Daarnaast moesten de deuren van de gebedsruinte geschuurd worden. Ook dit was een flinke klus. ‘s Middags kregen we een typisch ‘vegetarische’ lunch, op z’n Servisch: een soort pitabrood met tomaten, kool, sausje én een stuk vlees. Hier kennen ze namelijk geen vegetarische gerechten, vlees hoort er bij. Ook werden er 2 grote meloenen aangesneden.
Na de lunch ging iedereen verder en was er al een groot verschil te zien in vergelijking met de ochtend. Halverwege de middag konden we de eerste deur stucen, deze klus wordt morgen voortgezet.
Ook hebben we een rondleiding gehad door (de toren) van de kerk, met een kijkje achter het orgel (de oudste van Servië!)
Wederom een geslaagde dag met veel hartverwarmende ontmoetingen, morgen weer een nieuwe dag waar we allemaal naar uitkijken!

Het bericht Dag 3 verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 mei 2024

Kom je ook naar de gratis HOE Adventure Race op zaterdag 15 juni in Wapenveld? Mail dan het aantal personen naar: info@stichtinghoe.nl Lees meer

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer