Dag 7

8 augustus 2019 - Thema: | Herbert van Daalen

Vandaag was onze laaste dag 🙁
Wij hebben super genoten van deze week.
Vandaag zijn wij met 9 man en vrouw naar de roma’s gegaan. We moetsen daar voor 1 uur rijden vanuit Vrbas. Het was een lange maar gezellige reis. Toen we daar eindelijk aan kwamen zagen we waar de andere groep het over had. Die waren wel naar een ander kamp geweest maar het klopte wel wat ze zeiden, rommelige straten en slechte en kapote huizen. We hadden een groep van 40 kinderen, dat was het maximum wat we konden krijgen. Het toneel stukje ging heel goed en de kinderen hebben super geknutseld en daarnaa zijn we lekker wezen spelen in de speeltuin en op het voetbal veld.
Maar de domime kregen halverwege wel een telefoontje. In de straat waar we de middag heen zouden gaan, de straat waar hij zelf woond in Vrbas, was een gevecht geweest dus het was veelste gevaarlijk om daar maar toe te gaan, dus toen zijn we maar terug gegaan naar de andere groep en zijn we lekker wezen swemmen en savonds uit eten in een lekkere pizzeria.

Het is onwerkelijk dat we nu de laatste werkdag achter de rug hebben. Met een groep van tien mensen vertrokken we na een mooie bezinning en een gevulde maag naar de pastorie. Het doel was om de vloer af te krijgen en dat is gelukt. Ook hebben we vijf deuren geverfd… Die deuren kregen we vanwege het drogen niet helemaal af. We hebben deurposten geschuurd met veel moeilijke randjes. Denk niet dat dit deurposten zijn van een normaal huis. Het zijn hoge deurposten van 200 jaar oud. Ook hebben we puin geruimd. Dat was een zware klus, want onder een berg zand lagen zware stenen. Onder aanmoediging en met zingen, blaren en liters zweet is het gelukt. Dit keer kende de gastvrijheid geen grenzen, want we kregen een maaltijd XXXXL aangeboden. Na afscheid te hebben genomen zijn we naar het zwembad gereden waar we heerlijk hebben gerelaxed. Nu zitten we bij een pizzatent en vanavond gaan we na een avondsluiting en gezellige spelletjes op een oor. Morgen zal een reisdag worden met geduldig wachten, auto’s inleveren en een reis naar huis. Met moeite maken we ons van hier los. We hebben het goed met elkaar.

Het bericht Dag 7 verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer