Dag 7

8 augustus 2019 - Thema: | Herbert van Daalen

Vandaag was onze laaste dag 🙁
Wij hebben super genoten van deze week.
Vandaag zijn wij met 9 man en vrouw naar de roma’s gegaan. We moetsen daar voor 1 uur rijden vanuit Vrbas. Het was een lange maar gezellige reis. Toen we daar eindelijk aan kwamen zagen we waar de andere groep het over had. Die waren wel naar een ander kamp geweest maar het klopte wel wat ze zeiden, rommelige straten en slechte en kapote huizen. We hadden een groep van 40 kinderen, dat was het maximum wat we konden krijgen. Het toneel stukje ging heel goed en de kinderen hebben super geknutseld en daarnaa zijn we lekker wezen spelen in de speeltuin en op het voetbal veld.
Maar de domime kregen halverwege wel een telefoontje. In de straat waar we de middag heen zouden gaan, de straat waar hij zelf woond in Vrbas, was een gevecht geweest dus het was veelste gevaarlijk om daar maar toe te gaan, dus toen zijn we maar terug gegaan naar de andere groep en zijn we lekker wezen swemmen en savonds uit eten in een lekkere pizzeria.

Het is onwerkelijk dat we nu de laatste werkdag achter de rug hebben. Met een groep van tien mensen vertrokken we na een mooie bezinning en een gevulde maag naar de pastorie. Het doel was om de vloer af te krijgen en dat is gelukt. Ook hebben we vijf deuren geverfd… Die deuren kregen we vanwege het drogen niet helemaal af. We hebben deurposten geschuurd met veel moeilijke randjes. Denk niet dat dit deurposten zijn van een normaal huis. Het zijn hoge deurposten van 200 jaar oud. Ook hebben we puin geruimd. Dat was een zware klus, want onder een berg zand lagen zware stenen. Onder aanmoediging en met zingen, blaren en liters zweet is het gelukt. Dit keer kende de gastvrijheid geen grenzen, want we kregen een maaltijd XXXXL aangeboden. Na afscheid te hebben genomen zijn we naar het zwembad gereden waar we heerlijk hebben gerelaxed. Nu zitten we bij een pizzatent en vanavond gaan we na een avondsluiting en gezellige spelletjes op een oor. Morgen zal een reisdag worden met geduldig wachten, auto’s inleveren en een reis naar huis. Met moeite maken we ons van hier los. We hebben het goed met elkaar.

Het bericht Dag 7 verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 mei 2020
Thema: , , , ,

In en rond Craiova proberen we in deze coronatijd zo goed mogelijk oudere mensen en enkele behoeftige families te helpen. Elke week hebben we (mijn vrouw!) zes maaltijden voor oudere en alleenstaande mensen in onze gemeente gemaakt of hebben... Lees meer

26 mei 2020
Thema:

Vanwege de wereldwijde coronacrisis heeft stichting HOE (Hulp Oost-Europa) moeten besluiten om de diaconale jongerenreizen die voor dit jaar gepland waren niet door te laten gaan. Op dit moment geldt voor een aantal landen in Oost-Europa dat het niet... Lees meer