Dankbaar voor thuiszorg

4 maart 2019 - Thema: , , | Neelke de Fijter

Kort levensverhaal van zuster Iuliana Emi

Iuliana is een weduwe van zestig jaar oud. Ze woont al dertien jaar alleen. Sinds 2013 zit ze in ons thuiszorgprogramma. Ze heeft om hulp gevraagd, omdat haar familieleden weg zijn en ze dagelijks hulp nodig heeft wegens MS.
Al sinds haar 27e lijdt ze aan MS en kan ze ook niet meer werken. Ze heeft een pensioen via haar man. Voor ze MS kreeg, werkte ze in de landbouw.
Het pensioen waar ze van moet leven is heel laag: €200,- per maand. Ondanks dat ze geen makkelijk leven heeft, klaagt ze nooit, omdat ze weet dat God haar steeds helpt.

Ze vertelt vaak over haar moeilijke jeugd: haar vader dronk vaak en er was geen vrede in de familie. Nadat haar man was overleden, is haar leven moeilijker geworden. Vanaf 2000 heeft ze ook vijf jaar voor haar moeder gezorgd. Ze heeft twee kinderen die ergens anders wonen. Haar zoon komt zelden op bezoek bij zijn moeder. Haar dochter is gescheiden en bezoekt haar eens per maand, maar dat is niet genoeg voor haar. De relatie met de kinderen is niet heel goed. Toch is Iuliana over het algemeen een positief persoon die probeert zich niet te laten ontmoedigen.

Nu is ze dus ziek en gaat ze regelmatig naar de dokter en naar therapie, met de hoop dat de ziekte niet erger wordt. Soms valt ze ook en daar wordt ze onzeker van. Ze is bang dat ze in een rolstoel zal belanden. Toch vertrouwt ze God dat Hij haar zal beschermen en ze is blij dat ze in het thuiszorgprogramma zit.
Wij bezoeken haar regelmatig en dat geeft haar rust. We halen ook medicijnen bij de dokter voor haar. Haar gezondheid en conditie schommelen sterk – door de MS – en soms is ze ook moeilijk te verstaan.

Iuliana bezoekt regelmatig de Elisabeth Club. De gemeenschap betekent veel voor haar. Ze is blij en dankbaar dat ze niet in een isolement leeft. Ze is God dankbaar dat ze ondanks haar ziekte toch kan bewegen, dat ze zelf naar de kerk kan gaan.
Ze is erg dankbaar voor de hulp en support die ze van onze zorgverleners (en indirect van buitenlandse organisaties) krijgt. Ze bidt dat de hulp zal blijven.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Thuiszorg voor ouderen in Oradea

17 juli 2019
Thema:

Vandaag weer begonnen met een stevig ontbijt, zodat we de dag weer vol goede moed konden beginnen. We gingen klussen en voorbereiden voor de Hollandse middag. Het plaatsen van het nieuwe hek hebben we vandaag afgerond en het is... Lees meer

16 juli 2019
Thema:

Hoi allemaal van het goeie leven, vandaag begonnen we weer lekker vroeg met het ontbijt. Vandaag aten we onderandere knakworsten met mosterd. Na het ontbijt hielpen de jongens met het knutselen met de kinderen die in het samuel huis... Lees meer

16 juli 2019
Thema: , , ,

God is genadig en we hebben de laatste tien dagen zijn genade ook gezien. Allereerst wil ik zeggen: hartelijk dank voor jullie gebeden voor ons! De jongen die bij een ongeluk betrokken was en twee dagen in coma werd... Lees meer