De oogst is groot…

13 februari 2018 - Thema: | Herbert van Daalen

Geliefden in Jezus,

 

Het is het begin van het nieuwe jaar, dus ik wil graag wat nieuws met jullie delen.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie steun en gebed voor ons.

[…]

De winter is niet heel streng hier, maar we hebben toch veel problemen. Sommige mensen vragen elke dag om voedsel, maar er is ook grote behoefte aan discipelschap.

[…]

We zijn een nieuwe huisgroep gestart met een familie in Vrbas. De man was drugsverslaafd, maar is nu clean en vrij. God heeft hem vrijheid gegeven. Deze jonge man heeft een vrouw en drie kinderen. Zijn vrouw heeft Jezus nog niet als haar Redder aangenomen, maar ze doet nu wel met ons mee met de Bijbelstudies.
Ook gaat deze man zijn verhaal delen met onze jongeren en kinderen. We willen namelijk graag dat kinderen meer kennis hebben over drugsverslaving.

Deze maand hebben vier mensen Jezus als hun persoonlijke Redder aangenomen.

[…]

Ik wil graag een verhaal met jullie delen.

Een vrouw kwam na de kerkdienst naar de kerk en vroeg of ze met mij kon praten. Ze zei: “Als ik God niet vind, dan maak ik vanavond een eind aan mijn leven.”

Ze vertelde dat ze veel problemen had. Ze is zeven jaar getrouwd en ze hebben geen kinderen gekregen. Haar vader is overleden, zij heeft diabetes en ze heeft al vier keer geprobeerd een eind te maken aan haar leven. Ze was bang…en zei: “Ik kan de Bijbel niet lezen, God is de schuld van al mijn problemen.”

Na een uur praten met deze vrouw begon ze te huilen en vroeg ze vergeving aan de Heere. We hebben toen samen gebeden en ze zei: “Ik voel dat er vrijheid in mijn leven is gekomen.” We hebben ook gebeden dat ze kon slapen, want al een jaar kan ze niet in slaap komen tot vier uur ’s ochtends. Dus hebben we onze Vader daar om gevraagd.

De volgende dag belde ze om te vertellen dat ze de hele nacht had geslapen, dat ze vrede begon te ervaren en begonnen was de Bijbel te lezen.

Na twee dagen belde ze weer en vertelde dat ook haar man begonnen was met haar de Bijbel te lezen. Wij zijn dus enorm blij dat onze Vader onze gebeden aan het beantwoorden is.

[…]

Ik heb een jongen uit Djurdjevo onder mijn hoede genomen en hij heeft ook een vreselijk verhaal. Hij is nog maar 15 jaar oud, maar hij moet al sinds hij 6 jaar oud is voor zijn familie zorgen. Zijn moeder is een prostituee en heeft een groot aantal kinderen, evenals een groot aantal problemen en de politie wil haar in de gevangenis zetten.

De jongen moet voor het eten zorgen, de was doen, geld vinden voor het gezin, hout om warm te blijven en bovendien heeft hij zijn school nooit afgemaakt.

Na twee maanden met hem gewerkt te hebben, begint hij ons te vertrouwen. Afgelopen zaterdag kwam hij naar me toe en begon hij te huilen. Voor mij was het heel moeilijk om hem zo te zien, want ik heb zelf ook zo’n leven gehad…

Na ons gesprek beloofde hij terug naar school te gaan. Wij hebben voorzien in alles wat hij nodig heeft en vanaf maandag is hij nu weer op school.

 

De oogst is groot, maar we hebben arbeiders nodig, net zoals het Woord van God zegt. Blijf alstublieft bidden voor ons en onze bediening.

 

Moge God jullie allen zegenen.

 

Aleksandar en het team

 

 

Het bericht De oogst is groot… verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer