De oogst is groot…

13 februari 2018 - Thema: | Herbert van Daalen

Geliefden in Jezus,

 

Het is het begin van het nieuwe jaar, dus ik wil graag wat nieuws met jullie delen.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie steun en gebed voor ons.

[…]

De winter is niet heel streng hier, maar we hebben toch veel problemen. Sommige mensen vragen elke dag om voedsel, maar er is ook grote behoefte aan discipelschap.

[…]

We zijn een nieuwe huisgroep gestart met een familie in Vrbas. De man was drugsverslaafd, maar is nu clean en vrij. God heeft hem vrijheid gegeven. Deze jonge man heeft een vrouw en drie kinderen. Zijn vrouw heeft Jezus nog niet als haar Redder aangenomen, maar ze doet nu wel met ons mee met de Bijbelstudies.
Ook gaat deze man zijn verhaal delen met onze jongeren en kinderen. We willen namelijk graag dat kinderen meer kennis hebben over drugsverslaving.

Deze maand hebben vier mensen Jezus als hun persoonlijke Redder aangenomen.

[…]

Ik wil graag een verhaal met jullie delen.

Een vrouw kwam na de kerkdienst naar de kerk en vroeg of ze met mij kon praten. Ze zei: “Als ik God niet vind, dan maak ik vanavond een eind aan mijn leven.”

Ze vertelde dat ze veel problemen had. Ze is zeven jaar getrouwd en ze hebben geen kinderen gekregen. Haar vader is overleden, zij heeft diabetes en ze heeft al vier keer geprobeerd een eind te maken aan haar leven. Ze was bang…en zei: “Ik kan de Bijbel niet lezen, God is de schuld van al mijn problemen.”

Na een uur praten met deze vrouw begon ze te huilen en vroeg ze vergeving aan de Heere. We hebben toen samen gebeden en ze zei: “Ik voel dat er vrijheid in mijn leven is gekomen.” We hebben ook gebeden dat ze kon slapen, want al een jaar kan ze niet in slaap komen tot vier uur ’s ochtends. Dus hebben we onze Vader daar om gevraagd.

De volgende dag belde ze om te vertellen dat ze de hele nacht had geslapen, dat ze vrede begon te ervaren en begonnen was de Bijbel te lezen.

Na twee dagen belde ze weer en vertelde dat ook haar man begonnen was met haar de Bijbel te lezen. Wij zijn dus enorm blij dat onze Vader onze gebeden aan het beantwoorden is.

[…]

Ik heb een jongen uit Djurdjevo onder mijn hoede genomen en hij heeft ook een vreselijk verhaal. Hij is nog maar 15 jaar oud, maar hij moet al sinds hij 6 jaar oud is voor zijn familie zorgen. Zijn moeder is een prostituee en heeft een groot aantal kinderen, evenals een groot aantal problemen en de politie wil haar in de gevangenis zetten.

De jongen moet voor het eten zorgen, de was doen, geld vinden voor het gezin, hout om warm te blijven en bovendien heeft hij zijn school nooit afgemaakt.

Na twee maanden met hem gewerkt te hebben, begint hij ons te vertrouwen. Afgelopen zaterdag kwam hij naar me toe en begon hij te huilen. Voor mij was het heel moeilijk om hem zo te zien, want ik heb zelf ook zo’n leven gehad…

Na ons gesprek beloofde hij terug naar school te gaan. Wij hebben voorzien in alles wat hij nodig heeft en vanaf maandag is hij nu weer op school.

 

De oogst is groot, maar we hebben arbeiders nodig, net zoals het Woord van God zegt. Blijf alstublieft bidden voor ons en onze bediening.

 

Moge God jullie allen zegenen.

 

Aleksandar en het team

 

 

Het bericht De oogst is groot… verscheen eerst op Hoeliday.

Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

27 januari 2023

De baptistengemeente Golgota in Obreja Veche (Moldavië) is bezig met de bouw van een multifunctioneel centrum voor naschoolse opvang van kinderen en dagopvang van ouderen. Stichting HOE ontving een nieuwe rapportage. Het geld dat beschikbaar gesteld is, is onderdeel... Lees meer

24 januari 2023

Mijn naam is Erzsébet Antal. Ik ben geboren in Szernye, een klein dorp in Transkarpatië. Ik ben moeder van drie kinderen. Ik heb de basisschool in Szernye afgerond. Ik heb in Munkács (Oekraïne) de opleiding voor leerkrachten gevolgd, in... Lees meer

20 januari 2023

De Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne organiseerde in 2022 zomerkampen in plaatselijke kerkelijke gemeenten: Tivadar, Tiszapéterfalva, Tiszabökény, Dimicső, Tiszaágtelek, KisDobrony, Nagy-Dobrony noord- en zuidkamp, Badaló, NagyBereg, Mezővári, Beregszász en Szernye. In totaal namen 800 kinderen deel aan de zomerkampen.... Lees meer