De vergelijking met Jezus

29 april 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Op een middag zeiden mijn kinderen tegen me dat iemand me riep. Ik ging naar buiten en daar stond een 66-jarige man op me te wachten. Ik vroeg hem: “Wat kan ik voor u doen? En wat doet u hierbuiten, tijdens de pandemie?” Al snel zag ik dat iemand hem naar mij had gebracht. Hij vertelde me dat deze oude man hem in het centrum van de stad had gevraagd om hem ‘naar Jezus’ te brengen. De man had hem vreemd aangekeken en na even voegde de oude man eraan toe: “Naar Florin, de christen.”

De naam van de oude man is Caprita Vergil. Hij is 66 jaar oud, hij woont alleen en lijdt aan allerlei kwalen. Zeker in deze tijd van de pandemie zijn de ouderen een kwetsbare groep. Maar dat is niet alles. Hij vertelde ons dat hij een appartement heeft dat schoongemaakt moest worden, maar dat hij dat niet kon. Hij vroeg of we hem konden helpen. We vormden een groep van jonge vrijwilligers en we gingen kijken waar we hem mee konden helpen. Toen we bij het appartement kwamen, zagen we een onbeschrijflijke rommel: duiven waren het appartement in gekomen via het badkamerraam en hadden er een nest gemaakt. We hebben het schoongemaakt en de man verbleef een paar dagen in het huis naast dat van ons. We hebben hem geholpen terug te verhuizen naar het schoongemaakte huis en we geven hem regelmatig eten. We geloven dat de Heer hem naar ons toe heeft gestuurd.
Ik moest denken aan de Grieken die in Johannes 12 bij Filippus komen en hem vragen: “Heer, wij willen Jezus graag zien.” (Joh. 12: 21)

Florin Ciornea (Roemenië)


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Geloof in morgen [902020]