Dertig ouderen in Nires ontvangen winterhulp

26 januari 2022 -  | Herbert van Daalen

De Hongaarse hervormde gemeente in Nires (Roemenië) ontving van stichting HOE 600 euro voor winterhulp. De gemeente heeft dertig ouderen (boven de 80 jaar) en tien arme gezinnen geholpen. De predikant István Kenderesi schreef het volgende: “We zijn jullie zeer dankbaar om voedsel uit te delen aan deze broeders en zusters gedurende de winter. We wensen jullie de zegen van God. We zullen bidden voor jullie werk.” De predikant stuurde ons twee voorbeelden van winterhulp:

  1. Dit is Mihály. Hij zorgt voor zijn zieke broer András. De twee broers wonen in een bouwval. Ze zijn de mensen in Nederland zeer dankbaar voor de hulp.
  2. Dit is Róza. Ze is 83 jaar oud. Ze verloor in 2021 haar man en zoon. Róza. Het was een erg moeilijk jaar voor haar. De predikant bezocht haar regelmatig. Ze was blij met de hulp uit Nederland.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022