Eerst het Brood, dan het brood

19 november 2018 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Geliefde broeders en zusters,

Ik heb nieuws over onze keuken met voedsel voor arme mensen en kinderen.
Zoals velen van jullie weten, legde God het een paar jaar geleden al op mijn hart om warme maaltijden voor arme mensen te gaan maken.
Terwijl ik er in deze periode voor aan het bidden was en luisterde naar de Heer, sprak Hij weer, namelijk dat het nu de tijd is om te beginnen.
Dus begonnen we eten te maken. We zijn onze broeders en zusters uit Zutphen dankbaar dat ze de keuken van de kerk hebben gerenoveerd voor deze activiteit.
We begonnen deze activiteit zelf en vroegen onze sponsors niet om hulp. We besloten te bidden en te zien hoe God ermee aan het werk zou gaan.
Elke vrijdag maken we eten, omdat het te veel kost en te veel werk is om het elke dag te doen. Dus maken we elke vrijdag warme maaltijden en delen die uit aan mensen die het nodig hebben.
Elke keer bidden we voor we beginnen dat God zal voorzien en dan maken we eten. Of soms doneert een plaatselijke boer wat groentes.
Ik vond het heel bijzonder dat er altijd als eerste een donatie voor brood komt, dus ik vroeg God waarom brood altijd als eerste kwam. De Heilige Geest opende mijn hart om in te zien dat het ook belangrijk is om eerst Gods Woord, het Goede Nieuws (het levende Brood, red.) te delen met de mensen.
Dus dat doen we: we delen eerst het Goede Nieuws, we geven veel liefde en verdelen voedsel.
Wat heel bijzonder was voor mij, was toen we met de bus in het Romakamp in Kucura kwamen, naar een huis gingen en de kinderen riepen. Ik kan niet verwoorden hoe groot de vreugde van de kinderen was. Een klein meisje van zeven jaar oud in oude kleren en met een vies gezicht kwam naar me toe, gaf me een knuffel en een kus en ze zei: “Dominee, dank u wel. Wow, u brengt me zulke heerlijke bonensoep.”
Ik was nog meer onder de indruk toen ze vervolgens zei: “Alstublieft, oma Jelena, geef me meer soep, want ik heb meer broers en zussen.” Een meisje van zeven vroeg dat!
Ze zou naar school moeten gaan, bezig moeten zijn met huiswerk, met spelen…is dit een droom voor haar??
Ja, dat is het inderdaad, want zij denkt: ‘Nu kunnen we eten, mijn hele familie kan nu eten.’
En ik zei: “Heer, dank u, dat u zorgt voor deze kleine kinderen.”
We hebben ook voedsel uitgedeeld aan oudere mensen. Velen van hen leven alleen, zonder kinderen, met een uitkering tussen de 50 en 70 euro. Ze hebben vaak geen elektriciteit en geen water. Medicijnen kosten rond de 40 euro…
Dus hoe kunnen we hen hoop geven en de liefde van Jezus met hen delen? We zouden kunnen zeggen ‘God houdt van u, ga en bid voor eten’. Nee, we moeten in actie komen en die paar broden en die paar vissen uitdelen en de mensen te eten geven.
Een oude, blinde dame zei: “O dominee, bonensoep, heerlijk! Ik dacht er al langer over om dit te maken, maar ik had er de kans niet voor.”
Bid alstublieft voor dit project. Op dit moment geven we dertig families te eten, maar de lijst zal stel uitgroeien tot vijftig families en we hebben meer hulp nodig om de warme maaltijden te maken.
Ook komt de winter eraan en we hebben winterhulp nodig.
Dank voor al jullie gebeden en steun.

Zegen,
Aleksandar en team


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 november 2020

In Iszófalva (Hongarije) werd een bijbelstudiekamp voor kinderen georganiseerd. De predikante stuure ons een bericht: “Beste broeders en zusters in Christus! We hebben in augustus het bijbelstudiekamp voor kinderen gehad. Veel vragen, worstelingen en ongerustheid gingen aan de week... Lees meer

19 november 2020
Thema: , ,

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer