Benefietconcert RD-actie Moldavië

Benefietconcert  RD-actie Moldavië

Wanneer

29-02-2020    
19:30 - 21:00

Waar

Grote of St. Laurentiuskerk
Kerksingel 2, Bergambacht

Evenement type

Kaart wordt geladen...

Het Reformatorisch Dagblad organiseert op zaterdag 29 februari 2020 een benefietzangavond om de actie ‘Draagt Elkanders Lasten’ voor de hulpverlening onder eenzame en verpauperde ouderen en ouderloze kinderen en arme gezinnen in Moldavië onder de aandacht te brengen. Dit concert vindt plaats in de Grote of St. Laurentiuskerk in Bergambacht en begint om 19.30 uur.

Aan deze avond werkt het regionale ZuidHollandKoor mee. Johan den Hoedt bespeelt het orgel. Hij zal ook zijn zus Jeanette Jelier, die dwarsfluit speelt, begeleiden. Redacteur Ab Jansen, verantwoordelijk voor de actie ‘Draagt Elkanders Lasten’ van het Reformatorisch Dagblad zal zijn ervaringen in Moldavië in woord en beeld delen.

De actie ‘Draagt Elkanders Lasten’ heeft tot nu toe ruim 1,1 miljoen euro opgebracht. Dit geld wordt in samenwerking met de christelijke organisaties Dorcas en HOE (Hulp Oost-Europa) besteed in Moldavië. Op hun beurt werken de stichtingen in Moldavië nauw samen met de baptistengemeenten.

Het koor

Het regionale ZuidHollandKoor is in 1996 opgericht. Het koor is inmiddels uitgegroeid tot een gemengd koor van ca. 80 leden. Het koor staan onder leiding van dirigent Willem van Beek.