God voorziet altijd

31 augustus 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Graag wil ik nog een verhaal met jullie delen.

We kennen een oudere dame van 73 jaar oud en haar naam is Zuzana, wij noemen haar Zuska. Zuska is weduwe, want haar man is bijna twee jaar geleden overleden. Hij was diaken in een kleine dorpskerk. Toen haar man overleed, is haar leven totaal veranderd.

Zuska heeft de gave van evangelisatie, ze is de grootste evangelist in haar dorp. Als mensen Zuska zien, dan weten ze dat ze alleen maar over het evangelie praat.

In haar oude huis, waarvan de muren op instorten staan en de ramen gebroken zijn, kun je horen hoe Zuska zingt en God de glorie geeft.

Zuska krijgt een pensioen van zestig euro. Dat is niet genoeg om de rekeningen te betalen… Soms geven haar kinderen haar wat eten, maar dat is maar voor een paar dagen. In deze armoedige situatie maakt Zuska eten, voor zichzelf en voor een aantal dakloze mensen.

Dit is haar verhaal.

“Ik kan je vertellen en laten zien in mijn leven dat God mij nooit alleen laat, of hongerig of behoeftig. Ik woon nu alleen en dat maakt me erg verdrietig: ik heb mijn man verloren en alles wat we hadden. De kinderen hebben alles van me afgenomen. Ze hebben niet bedacht dat ik als moeder ook iets nodig heb.”

“Zuska, hoe leef je van zo’n klein inkomen?”

“God zorgt voor mij, ik heb elke dag meer dan genoeg. Ik heb eten voor mij en ik maak eten voor andere mensen die op straat wonen. Ze komen elke dag naar me toe en we eten samen. Ik ben blij dat ik iets heb om hen te geven. En ik ben blij dat ik niet alleen eet. Dominee, weet je hoe moeilijk het is en hoe leeg om alleen te zitten en te eten? Ik wens dat niemand toe. Ik vraag God elke dag me te geven wat ik nodig heb. En Hij doet dat ook, Hij zorgt voor mij. Het is vaak gebeurd dat ik ’s morgens niets had, nog geen sneetje brood. Maar ik zong voor Jezus en bedankte Hem. Ik huilde, maar ik wist: God, u heeft beloofd dat u me nooit alleen zult laten.

Op wonderlijke wijze kwam er dan iemand om eten te brengen. Ik ben zo blij dat ik niet alleen voor mezelf heb, maar ook voor mijn broeders in nood. Je moet op God vertrouwen en weten dat Hij alles onder controle heeft.
Dat is mijn leven. Elke ochtend ben ik zo dankbaar dat ik leef, dat ik mijn buren kan zien, dat ik het evangelie kan vertellen.

In deze tijd van corona heb ik elke dag kerk in mijn huis en het verheugt mij dat alleen mensen die God niet kennen naar me toe komen en dat ik hen kan dienen. Mensen die God wel kennen zijn voor zo veel dingen bang. We vergeten dat God voor ons zorgt.”

Het verhaal van Zuska en de manier waarop zij God dient, maken mij zo blij. We geven haar ook eten en wat we verder maar kunnen geven.

Zegen, Aleksandar


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

16 april 2021

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

15 april 2021

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

15 april 2021

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer