Goed nieuws!

19 maart 2020 - Thema: , , | Neelke de Fijter

“De naam van het blad ’Örömhír’ betekent ’Goed nieuws!’ Deze naam geeft ook weer wat we de kinderen graag willen leren.

Ik kreeg zelf mijn eerste Örömhír tijdschrift 23 jaar geleden. Toen was het nog in drie kleuren en niet in full-color zoals dat nu het geval is. Sinds die tijd heb ik dit tijdschrift verzameld en gebruikt in mijn werk met kinderen.

De verhalen en artikelen zijn erg nuttig en opbouwend. De quizzen en opdrachten zijn aansprekend voor kinderen. Op de zondagsschool doen we knutselwerkjes met de kinderen. We zijn in het bijzonder blij met de werkjes rondom kerst en pasen. Elke uitgave is van hoge kwaliteit en een mooie publicatie.

In Servië krijgen we de tijdschriften via CEF Hongarije. Ik gebruik het zelf voor de zondagsschool: ik lees eruit, gebruik het voor onderwijs en voor de verhalen. Thuis heb ik vier kinderen die het ook leuk vinden om de opdrachten uit te voeren en de kleurplaten te kleuren.

In de zomer gebruiken we het blad voor de zomerkampen en tijdens het kerstpoppentheater delen we de kersteditie met honderden kinderen.

Meestal krijgen we de oude uitgaven, die zo’n 6-7 jaar geleden in Hongarije zijn gedrukt. Die zijn gratis. We zijn erg dankbaar en blij dat we de mogelijkheid hebben om de kinderen het Goede Nieuws in handen te geven. De boodschap van Gods Woord is altijd geldig en komt altijd op tijd; het verandert nooit.

Er zijn maar een paar kinderen die betalen om de nieuwste uitgave in Servië te ontvangen. In noord-Servië spreken veel kinderen Hongaars en we hebben hier niet veel tijdschriften zoals Örömhír, dus ze zijn altijd blij als we het aan hen geven en ze het kunnen lezen in hun moedertaal. Vaak vragen ze me: “Moet ik het teruggeven?”

We zijn erg dankbaar voor uw donatie en hulp. Ik weet dat veel kinderen het blad thuis lezen, dat ze er geestelijk door opgebouwd worden, dat het hen versterkt en ze erdoor groeien in geloof. Bedankt dat u wilt investeren in Servische en Oost-Europese kinderen. Zonder uw hulp zou dit tijdschrift niet kunnen worden gemaakt en blijven bestaan.

Soli Deo Gloria!”

Renáta Halász – CEF Servië


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Kinderblad Örömhir

5 juni 2020

Het Christelijk Noodhulpcluster roept kerken op om zondag 28 juni extra tijd te nemen voor gebed voor de wereld. Stichting HOE ondersteunt, samen met andere christelijke organisaties, deze oproep van harte. Psalm 67 Psalm 67 is een gezamenlijk gebed... Lees meer

3 juni 2020
Thema: , , , ,

In de Gereformeerde Christelijke Kerken in Farná en Velké Ludince (Slowakije) steunen we 45 oude mensen, omdat de jonge familieleden geen steun kunnen geven of op bezoek kunnen in verband met de quarantainetijd. Deze mensen zijn al acht weken... Lees meer