Granny elderly care (Oma ouderenzorg)

10 januari 2019 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

In juli was er een ouderenbijeenkomst, waar ons granny programma uitgebreid werd. Er waren namelijk een aantal nieuwe mensen aanwezig die nog niet in het programma zaten, maar die wel graag een geestelijke opfrisser wilden. We zijn een open gemeenschap, dus ze werden verwelkomd.

Dankzij HOE konden we in juli een klein voedselpakket voor elke dame kopen. Dat was heel fijn voor hen en hielp hen om hun eigen budget voor medicijnen te gebruiken, waar ze weer hulp van Dorcas bij ontvangen.

In juli zijn er ook vrijwilligers uit Genemuiden geweest. Zij hebben ons geholpen voedselpakketten te bezorgen in verschillende dorpen. Ze hebben ook wat extra pakketten gegeven aan de mensen die ze bezocht hebben. Iedereen was verrast en erg blij met het bezoek. Veel ouderen wonen alleen en ze zijn erg dankbaar wanneer iemand op bezoek komt. Ze kunnen uren praten over hun leven en over hun herinneringen. Deze vrijwilligersgroep heeft ook geholpen met het repareren en schilderen van drie huizen van oma’s. Dat was erg fijn voor hen, omdat ze dat zelf nooit zouden kunnen doen of betalen van hun kleine pensioentje.

In augustus is een moedig plan waarheid geworden, want we hebben onze ouderen naar ons kamp in Mahanaïm gebracht voor drie dagen. We waren verbaasd hoeveel ouderen deze trip wilden maken. Uiteindelijk gingen we met dertien ouderen, twee medewerkers en drie vrijwilligers. Deze ouderen zijn vaak alleen, dus dit was een mooie ervaring voor hen om in gemeenschap te zijn. Vele activiteiten hebben de dagen kleurrijk gemaakt, activiteiten zoals het verzamelen van kruiden, spelen van spelletjes, zingen en het lezen van boeken. De medewerkers waren ook heel enthousiast om de vreugde en vrijheid op de gezichten van de mensen te zien, iets dat zelden te zien is wanneer ze thuis zijn. We zijn God erg dankbaar dat Hij met ons was en ons weer veilig thuis heeft gebracht!

We zijn God erg dankbaar dat er mensen zijn, en vrijwilligers en organisaties, die ons helpen ons werk te doen. Zij helpen ons om meer en meer ouderen te helpen; ouderen die vergeten worden, niet alleen vanwege hun leeftijd, maar ook vanwege hun plaats in de samenleving.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Thuiszorg voor ouderen in Oradea

Deze week weer een nieuwe editie van ‘Vrijwilliger in de spotlight. Met dit keer: Els den Hartog. Wat is jouw taak bij stichting HOE? Ik heb een aantal jaar in de JC gezeten en nu ben ik lid van... Lees meer

3 augustus 2020
Thema: , , ,

Verslag vanuit Kisölved (Slowakije) Tot ons grote genoegen hebben we het christelijke kamp in Kisölved (Slowakije) door kunnen laten gaan. We hebben het kamp volgens het oorspronkelijke plan kunnen vormgeven. We hebben kinderen en volwassenen vijf dagen lang een... Lees meer