Groot Nieuws via de radio

18 januari 2018 - Thema: , , , , | Menno Zetzema

Vorig jaar hebben we als stichting geld gegeven aan dominee Nagy in Suveica voor het aanschaffen van een FM transmitter. We schreven hier al eerder over in een blog (klik hier om deze te lezen). Waar we toen nog schreven over de preek op mp3-spelers te verspreiden is het nu tot het live uitzenden van de dienst gekomen! Omdat dit kerkradio project nieuw was voor hen en ook voor ons was het even puzzelen hoe alles het beste werkt. Als laatste is er nu nog een goede microfoon aangeschaft en nu werkt alles naar behoren! De volgende mail ontving ik van het domineesechtpaar en heb ik hieronder vertaald neergezet:

“Beste Menno, tijdens ons laatste gesprek hebben we het gehad over de microfoon, deze heb ik aangeschaft en hij werkt erg goed. Heel veel mensen zijn ontzettend blij dat ze thuis naar de dienst kunnen luisteren. Vandaag nog sprak ik een man, hij vertelde mij dat hij aan het werk was op zondagochtend, maar dat hij naar de dienst had geluisterd op zijn telefoon. Ik vertel altijd dat de kerkradio eigenlijk alleen is bedoeld voor mensen die niet kunnen komen, maar uiteraard is het beter dat iemand op deze manier luistert dan helemaal niet komt of luistert!

Afgelopen zondag vertelden twee gemeenteleden mij dat ze ‘s morgens de radio instellen voor hun vrouwen en dan zelf naar de kerk gaan. Zo kunnen man en vrouw tegelijkertijd naar dezelfde dienst luisteren. Een paar oude kerkgangers vertellen me dat ze met veel plezier elke zondag meeluisteren. Er is in onze gemeente ook een oude vrouw die trouw naar de kerk kwam altijd. De laatste tijd ging haar gehoor echter hard achteruit en kon ze het allemaal niet meer volgen, waardoor ze niet meer in de kerk kwam.  Nu zet ze de radio ontzettend hard en kan ze toch weer de dienst en preek beluisteren.

Van alle projecten waar de HOE ons in gesteund heeft de laatste jaren, vind ik dit project, samen met het steunen van het zomerkamp, de meest waardevolle! Via deze twee projecten kunnen we het Evangelie verspreiden onder twee doelgroepen die voorheen niet bereikt werden. Hartelijk bedankt voor de steun, het helpt ontzettend. We bidden voor jullie. Hartelijke groet, Zsolt en Ibolya Nagy.”

Hartelijk dank als u hier aan bijgedragen heeft. Zonder uw hulp en gebed kunnen wij niet. Op de eerste foto staat de FM Transmitter die het signaal opvangt en weer doorstuurt. Op de tweede foto plaatst de dominee de antenne voor het raam. Door de dikke muren van de kerk is dit de enige plek waar het signaal ongestoord verzonden kan worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

15 maart 2018

Stichting Hulp Oost Europa (HOE) is een vrijwilligersorganisatie die zich al meer dan 40 jaar richt op de naaste in Oost Europa. Hun missie is het ondersteunen van christelijke gemeenten en organisaties in Oost-Europa bij het vervullen van hun Bijbelse... Lees meer

12 maart 2018
Thema: ,

Onlangs belde ze naar ons kantoor. Ze wilde graag een bijdrage leveren aan de winterhulpactie, maar dan in goederen. In overleg met de vrijwilligers die betrokken zijn op de hulpverleningsactiviteiten in Servië werd er afgesproken om inkopen te doen... Lees meer

5 maart 2018
Thema: ,

Voor onze projecten in Oost-Europa ontvangen wij soms een (rest)partij van zeer gewenste artikelen, zoals voedsel in blik, incontinentiemateriaal of waspoeder. Vaak zit er een periode van enkele weken tot 2 maanden tussen de ontvangst van deze producten en het geplande transport naar... Lees meer