Groot Nieuws via de radio

18 januari 2018 - Thema: , , , , | Menno Zetzema

Vorig jaar hebben we als stichting geld gegeven aan dominee Nagy in Suveica voor het aanschaffen van een FM transmitter. We schreven hier al eerder over in een blog (klik hier om deze te lezen). Waar we toen nog schreven over de preek op mp3-spelers te verspreiden is het nu tot het live uitzenden van de dienst gekomen! Omdat dit kerkradio project nieuw was voor hen en ook voor ons was het even puzzelen hoe alles het beste werkt. Als laatste is er nu nog een goede microfoon aangeschaft en nu werkt alles naar behoren! De volgende mail ontving ik van het domineesechtpaar en heb ik hieronder vertaald neergezet:

“Beste Menno, tijdens ons laatste gesprek hebben we het gehad over de microfoon, deze heb ik aangeschaft en hij werkt erg goed. Heel veel mensen zijn ontzettend blij dat ze thuis naar de dienst kunnen luisteren. Vandaag nog sprak ik een man, hij vertelde mij dat hij aan het werk was op zondagochtend, maar dat hij naar de dienst had geluisterd op zijn telefoon. Ik vertel altijd dat de kerkradio eigenlijk alleen is bedoeld voor mensen die niet kunnen komen, maar uiteraard is het beter dat iemand op deze manier luistert dan helemaal niet komt of luistert!

Afgelopen zondag vertelden twee gemeenteleden mij dat ze ‘s morgens de radio instellen voor hun vrouwen en dan zelf naar de kerk gaan. Zo kunnen man en vrouw tegelijkertijd naar dezelfde dienst luisteren. Een paar oude kerkgangers vertellen me dat ze met veel plezier elke zondag meeluisteren. Er is in onze gemeente ook een oude vrouw die trouw naar de kerk kwam altijd. De laatste tijd ging haar gehoor echter hard achteruit en kon ze het allemaal niet meer volgen, waardoor ze niet meer in de kerk kwam.  Nu zet ze de radio ontzettend hard en kan ze toch weer de dienst en preek beluisteren.

Van alle projecten waar de HOE ons in gesteund heeft de laatste jaren, vind ik dit project, samen met het steunen van het zomerkamp, de meest waardevolle! Via deze twee projecten kunnen we het Evangelie verspreiden onder twee doelgroepen die voorheen niet bereikt werden. Hartelijk bedankt voor de steun, het helpt ontzettend. We bidden voor jullie. Hartelijke groet, Zsolt en Ibolya Nagy.”

Hartelijk dank als u hier aan bijgedragen heeft. Zonder uw hulp en gebed kunnen wij niet. Op de eerste foto staat de FM Transmitter die het signaal opvangt en weer doorstuurt. Op de tweede foto plaatst de dominee de antenne voor het raam. Door de dikke muren van de kerk is dit de enige plek waar het signaal ongestoord verzonden kan worden.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

13 september 2023
Thema: ,

Ons nieuwe impactmagazine is uit! We hopen dat we u kunnen inspireren met verhalen uit Oost-Europa. In deze uitgave kunt u lezen: Interview met Menno en Roeline die werken voor het project Pentru Bunica Een dag uit het leven... Lees meer

8 september 2023

In Oekraïne zijn 6 Bijbelvakantieweken gehouden, waaronder in Bótrágy. In totaal namen ruim 300 kinderen en tieners hier aan deel. Elke bijbelweek bestaat uit 4 of 5 dagen. Elke dag was een combinatie van zingen, Bijbelverhaal, verwerking, ontspanning met... Lees meer

5 september 2023
Thema:

Het project PENTRU BUNICA is in 2020 ontstaan. Hierbij waren de vrijwilligers Menno Zetzema en Roeline Peters betrokken, samen met de contactpersonen uit Roemenië van het CE huis (gemeenschapshuis). Zij zijn ervan overtuigd dat het een aansprekend en uniek... Lees meer