Grote impact hulp in Hongarije

8 juni 2020 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Voedselpakketten in Tapiobicske (Hongarije)

Het uitdelen van de pakketten gaat nog steeds op een goede, geordende wijze.

In het begin waren dit ongeveer 50 adressen; de afgelopen weken waren dit er met regelmaat meer. Het is fijn om te zien dat nu in de eerste week van juni het aantal een klein beetje afneemt. Zoals je ziet op de foto’s hebben we ook deze maand weer intensief samengewerkt met de burgemeester en met de maatschappelijk werker.

De hulp heeft grote impact: meerdere keren ging onze telefoon dat een gezin niets meer te eten had, soms al een paar dagen niet meer. Dan kom je het eten brengen en staan mensen te huilen van blijdschap en kinderen te springen om een boterham. Ook ouderen laten zien dat de hulp zo ontzettend veel voor hen betekent en echt het verschil maakt.

Voedselpakketten Daklozen

De afgelopen weken hebben we iedere week tussen de 100 en 120 pakketten uitgedeeld.

We hebben veel mensen door een moeilijke tijd heen kunnen helpen. Ook hebben we veel nieuwe mensen leren kennen, wat een positieve invloed zal hebben op onze missie in de toekomst.

Zo hebben we Mark leren kennen, hij spreekt goed Engels en verloor in het begin van de crisis zijn baan. Hij kan nu schoonmaken op het vliegveld. Mark heeft een gehandicapte tweelingbroer waar hij graag voor wil zorgen. Met behulp van onze contacten zien we de mogelijkheid om hem in Tapiobicske aan een woning te helpen waar hij dit kan realiseren. Daarnaast gaat een andere vrijwilliger van Embrace hem helpen om een betere baan te krijgen op het vliegveld. Hij werkt daar zelf en kent de juiste mensen!

Mede dankzij jullie hulp is de hulp van de afgelopen maanden mogelijk geweest: dankjewel!

Stichting Embrace, Hongarije


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 september 2021
Thema:

21 september 2021

Stichting HOE maakt het mogelijke om bijbelboekjes in het Roemeens uit te geven. De afbeeldingen zijn van de bekende Nederlandse kunstenaar Kees de Kort (kijkbijbel). Inmiddels zijn 20 van de 28 titels uitgegeven. Zeer waarschijnlijk wordt in 2022 de... Lees meer

17 september 2021

Vrijwilliger Gerrit van Dijk was begin september in Roemenië. Daar kreeg hij een exemplaar van de 398 pagina’s tellende “Ifjúsági Énekeskönyv” (Jeugd Liederenboek) aangeboden. De liederen in deze bundel worden gezongen tijdens de zomerkampen van de CE. De populairste... Lees meer