Hart voor Oost-Europa 2023 – Zadenproject

14 juni 2023 -  | Allard Selles

Een hengel in plaats van een vis

Door het verstrekken van zaden geven wij mensen een hengel in plaats van elke dag een vis. Families voorzien daarmee in hun eigen levensonderhoud en zijn niet langer afhankelijk van langdurige voedselhulp.

World Seed Program levert groente- en fruitzaden aan hulporganisaties wereldwijd met als doel om te versterken en te verbinden en de cirkel van armoede te doorbreken. Goede zaden versterkt mensen in hun gezondheid, eigenwaarde en financiën:

Gezondheid

Gezonde voeding verbetert de gezondheid en stelt mensen in staat om te werken, verse groenten en fruit zijn daarbij essentieel. Door het verstrekken van goede zaden is dit bereikbaar voor elk gezin met een stukje grond. Onze ervaring is dat de meeste mensen bereid zijn om te werken voor hun eigen inkomen, maar dat het hen vaak ontbreekt aan de juiste middelen en mogelijkheden. Met goede zaden doorbreken we deze cirkel. 

Eigenwaarde

Het werken voor eigen inkomen versterkt de eigenwaarde van mensen. Men is niet langer afhankelijk van andermans hulp maar wordt zelfvoorzienend in hun eigen levensonderhoud. De zaden die wij leveren zijn (niet-hybride) zaden waar weer nieuwe zaden van afgenomen kunnen worden, hierdoor kan men met 1 zadenpakket meerdere jaren zaaien en oogsten. Dit biedt hoop en vertrouwen in een betere toekomst!

Extra inkomsten

Een zadenpakket levert een gezin veel op want door de hoge kiemkracht van onze zaden oogst men overvloedig en vaak meer dan nodig is voor eigen gebruik. In veel landen is het gebruikelijk dat groenten en fruit worden ingemaakt voor in de wintermaanden. Het teveel voor eigen gebruik kan ook worden gedeeld met familie en buren of het wordt verkocht op de lokale markt. De hoge voedselprijzen werken nu in hun voordeel!

Stichting HOE maakt gebruik van deze zaden. “Goede zaden versterkt mensen in hun gezondheid, eigenwaarde en financiën” stelt het World Seed Program.

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

13 september 2023
Thema: ,

Ons nieuwe impactmagazine is uit! We hopen dat we u kunnen inspireren met verhalen uit Oost-Europa. In deze uitgave kunt u lezen: Interview met Menno en Roeline die werken voor het project Pentru Bunica Een dag uit het leven... Lees meer

8 september 2023

In Oekraïne zijn 6 Bijbelvakantieweken gehouden, waaronder in Bótrágy. In totaal namen ruim 300 kinderen en tieners hier aan deel. Elke bijbelweek bestaat uit 4 of 5 dagen. Elke dag was een combinatie van zingen, Bijbelverhaal, verwerking, ontspanning met... Lees meer

5 september 2023
Thema:

Het project PENTRU BUNICA is in 2020 ontstaan. Hierbij waren de vrijwilligers Menno Zetzema en Roeline Peters betrokken, samen met de contactpersonen uit Roemenië van het CE huis (gemeenschapshuis). Zij zijn ervan overtuigd dat het een aansprekend en uniek... Lees meer