Het leven is hier voor kinderen niet makkelijk

27 september 2018 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Geliefden in Jezus,

Bedankt voor jullie gebeden en steun voor onze bediening. Na een lange periode wil ik graag delen wat er gebeurt bij onze ministry (bediening). We hebben de laatste maanden veel groepen gehad en het was echt een zegen voor ons. Elke groep heeft goed geholpen, opdat het Koninkrijk van onze God kan groeien in Servië. We hebben samen kerken gerenoveerd en het kamphuis, we hebben voedsel en hygiënepakketten rondgebracht, we hebben kinderwerk gedaan en ouderen bezocht. Het kinderwerk ging zo goed.

Zelfs kinderen vanaf 10 jaar oud helpen hier op de velden te werken. Sommige verhalen die ik deel gaan over een kind:
“Elke ochtend gingen we al om vijf uur aan het werk, wat betekent dat we om vier uur op moesten staan om ons voor te bereiden op het werk. Soms werkten we vanaf zes uur in de morgen tot twee uur ’s middags; soms zelfs tot vier uur ’s middags. We werkten aan de komkommers en lagen op een machine. Het is geen makkelijk werk, maar wel noodzakelijk. We hebben zeven familieleden en ik moest mijn ouders helpen. Ik hoop ook dat ik materiaal voor school zal hebben…”

Een ander verhaal van een kind:
“Tien van ons waren kinderen, verder waren er veertig volwassenen uit een ander dorp. Het was heel heet en we hadden al ons water opgedronken. We vroegen de eigenaar van het land om wat water, maar hij wilde ons geen water geven. We vroegen ook de volwassenen en zij gaven ons wat water. We waren uien aan het verzamelen en hadden plastic bij ons om 14 kg. uien in te doen. Die moesten we dan op een tractor gooien. Er was ook een meisje van elf jaar bij die meewerkte. Toen we uiteindelijk in de bus gingen zitten kregen de volwassenen geld – salaris voor het werk – maar wij als kinderen kregen dat niet. Toen we vroegen waar ons geld was, kregen we als antwoord dat we dat niet nodig hadden omdat we kinderen zijn…”

Het leven is niet makkelijk voor kinderen. Zelfs als de school begint en ze eigenlijk moeten komen, hebben ze geen schoolspullen en geen rugtas.
We hebben ook bijlesklassen voor kinderen, voor extra wiskunde, Servisch en Engels. Rond dertig kinderen krijgen extra hulp bij hun schoolwerk.

We zijn begonnen met de plannen voor onze school voor evangelisatie. Om zoveel mogelijk gelovigen voor te bereiden en te mobiliseren om het evangelie naar alle volken te brengen.
Ik ben de Heer dankbaar en ook alle broeders en zusters die ons deze zomer hebben geholpen. Onze bediening heeft meer aandacht gekregen: we zijn twee keer live in het landelijke avondnieuws geweest, zes keer op tv en één keer op de radio.
Dit was echt een bemoediging voor ons allemaal.

Ik wil ook graag bedanken voor alles wat met het transport is meegekomen. We hebben bijna alles al verdeeld onder de mensen die het nodig hadden. De foto’s hiervan staan op mijn Facebookpagina.

Verder wil ik graag vertellen dat ik mijn eerste jaar van high school heb afgerond. Ik ga nu naar het tweede jaar, dus ik zoek iemand die Mirko en mij wil helpen om nog drie jaar onderwijs te kunnen voltooien. Als je het op je hart hebt om ons te helpen, neem dan a.u.b. contact op met mij.
Mirko is een enorme zegen in mijn leven. Hij is bezig met muzieklessen voor kinderen en evangelisatie onder kinderen door middel van voetbal.
Oom is in Kucura en helpt daar met preken en het leiden van Bijbelkringen.
Ik ben de Heer dankbaar dat we in Kucura doorgaan om warme maaltijden te maken voor arme broeders en zuster.

Ik wil vragen om door te gaan met bidden voor ons grote project van evangelisatie en discriminatie ‘Romacultuur, traditie en geloof’, dat we 22 september in Vrbas hebben laten zien.
Ook komt er een grote Romabruiloft aan. We hebben tot nu toe acht stellen die willen gaan trouwen. Er zullen tussen de 2000 en 4000 mensen op dit evenement afkomen en we hopen te  kunnen delen over ons leven en ons geloof. Om dit te organiseren hebben we zeshonderd euro nodig voor de benodigde documenten en de voorbereidingen van het evenement. Dus als iemand ons wil helpen met zeshonderd euro dan zouden we daar dankbaar gebruik van maken.

Wees gezegend,
Aleksandar en het team


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Romawerk Servië (diaconaat)

3 juni 2020
Thema: , , , ,

In de Gereformeerde Christelijke Kerken in Farná en Velké Ludince (Slowakije) steunen we 45 oude mensen, omdat de jonge familieleden geen steun kunnen geven of op bezoek kunnen in verband met de quarantainetijd. Deze mensen zijn al acht weken... Lees meer