Het was een superkamp!

3 augustus 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Verslag vanuit Kisölved (Slowakije)

Tot ons grote genoegen hebben we het christelijke kamp in Kisölved (Slowakije) door kunnen laten gaan. We hebben het kamp volgens het oorspronkelijke plan kunnen vormgeven. We hebben kinderen en volwassenen vijf dagen lang een onvergetelijke ervaring kunnen geven.

Het thema was ‘De ark van Noach’ en we hebben geprobeerd dit thema op verschillende manieren uit te werken voor de kinderen. Elke dag gingen de kinderen naar de kerk, waar de predikant probeerde om hen op speelse wijze de boodschap van de Bijbel uit te leggen en te onderwijzen:
‘Noach vond genade in de ogen van de Heer’, ‘Noach was een rechtvaardig man’.

De middagactiviteiten waren ook op het thema gebaseerd. Ze hebben de ark van Noach nagebouwd, verschillende spellen en wedstrijden gedaan, ze konden knutselen en hebben meerdere liederen geleerd.

We hadden ook een prikbord gemaakt waarop de kinderen hun gevoelens en gedachten over het kamp konden delen.

Het merendeel van de kinderen komt uit sociaal achtergestelde gezinnen en ze kunnen niet naar een ander zomerkamp vanwege de financiële situatie van hun familie. Uiteraard probeerden de ouders waar mogelijk te helpen bij het realiseren van het kamp. Zo hielpen ze bij het toezicht houden op de kinderen en het uitdelen van de maaltijden.
De leden van de lokale gemeente hielpen ook bij de organisatie van het kamp.

Voor een heel aantal kinderen was dit hun eerste keer in een kerk; enkelen gaan naar een christelijke school en waren in die zin bekend met de kerk.

Tot groot genoegen van de ouders zongen de kinderen de liederen die ze tijdens het kamp hebben geleerd ook thuis. Een driejarig jongetje bouwde met pannen uit de keuken de ark van Noach en speelde er vervolgens mee. De kinderen vonden het leuk om naar de kerk te gaan en zongen blij tussen de koele muren.

Een aantal reacties van de kinderen:
“Ik voelde me echt goed, het was een superkamp!” – Kristof
“We zijn nog nooit naar een kamp geweest, bedankt!” – Erik, Kriszti, Bence, Zoli
“Ik vond de kerkactiviteiten leuk, maar het beste van alles is dat ik vrienden ben geworden met Bence!” – Livike

Als het mogelijk is willen we volgend jaar graag weer deze geweldige vijf dagen realiseren om zo de kinderen blij te maken en hun band met God nog meer te versterken.

Bedankt.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

21 september 2020

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

17 september 2020

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

17 september 2020
Thema:

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer