Het werk kan beginnen!

19 juli 2018 - Thema: | Hoeliday.nl

Het werk kan beginnen! – dag 2

Na een lange nacht, waar we onvermijdelijk werden vergezeld door constant hondengeblaf, werden we rond half 8 weer fris en fruitig wakker (nouja, sommige dan) om de dag te beginnen met elkaar. Na het niet al te slechte ontbijt hebben we met de groep gezongen en de taken van de dag verdeeld.

Uiteindelijk waren er 3 verschillende groepen; de eerste groep heeft in Central Home (onze thuisbasis) samen met de kinderen uit de buurt de meubels en het hek geschuurd en geverfd, vervolgens hebben ze met elkaar nog gezellig een potje gevoetbald. Hierna gingen ze naar Roma, een soort krottendorp in Servië, het was een ruim uur rijden. Daar kwamen ze aan bij een maïsveld, Daarachter waren 3 huizen die half ingestort waren, geen ramen, en veel gaten in de muur. De groep kwam aan en alle mensen kwamen kijken. We hadden armbandjes voor de vrouwen en de meisjes, daarna deelden we kinderpakketen uit aan de kinderen. We hadden een gesprek met een aantal van de mensen en we hebben voor de mensen gezongen. daarna gingen we naar de auto en deelden we daar de schoonmaakpakketen uit aan alle gezinnen. Vervolgens gingen we naar de straten waar we langs de arme gezinnen en families gingen, dat werd door de mensen daar erg gewaardeerd.

De tweede groep ging met de auto naar de kerk in Vrbas om de vloer en de muur eruit te halen wat met niet al te veel beleid ging, vervolgens is de bodem met ongeveer 10 centimeter netjes afgegraven en uitgevlakt zodat er binnenkort beton overheen kan. De algemene ervaring wordt hier bepaald als: ‘vermoeiend’.
De laatste groep is naar Isida gegaan, de gehandicaptenzorg van Feketić, en zij hebben daar de afgebladderde verf van de muur gehaald en de gaten en deuken in de halve muur dichtgemetseld zodat er morgen nieuwe verf overheen kan. Een paar jongens uit dat groepje hebben met z’n drieën na een aantal uren flink knutselen met hardware en software en een hoop vergeefse communicatie een mooi netwerk opgezet voor de computers zodat de mensen daarmee kunnen werken, morgen willen ze een aantal andere computers gaan installeren.

Later deze avond hebben we een kampvuur opgezet waar we met elkaar hebben gezongen en de dag hebben besproken.

Kortom: een drukke, succesvolle dag voor iedereen, we zijn zeker blij met het behaalde resultaat!

Omdat wij de desktops hebben geïnstalleerd mogen we als groep de computers gebruiken om onze site up-to-date te houden, dus vanaf morgen kunt u foto’s van de reis bekijken op:

www.jongerenreisdirksland.weebly.com
Het bericht Het werk kan beginnen! verscheen eerst op Hoeliday.


Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer

23 januari 2024

Marinela en haar kinderen Claudia en Fabrizio wonen al 15 jaar in de Alexandru Macedonski-straat in Craiova, in een voormalig genationaliseerd huis, klein en oud. Het huis is niet hun eigendom, maar behoort toe aan het stadhuis. Marinela is... Lees meer