Het werk kan beginnen!

19 juli 2018 - Thema: | Hoeliday.nl

Het werk kan beginnen! – dag 2

Na een lange nacht, waar we onvermijdelijk werden vergezeld door constant hondengeblaf, werden we rond half 8 weer fris en fruitig wakker (nouja, sommige dan) om de dag te beginnen met elkaar. Na het niet al te slechte ontbijt hebben we met de groep gezongen en de taken van de dag verdeeld.

Uiteindelijk waren er 3 verschillende groepen; de eerste groep heeft in Central Home (onze thuisbasis) samen met de kinderen uit de buurt de meubels en het hek geschuurd en geverfd, vervolgens hebben ze met elkaar nog gezellig een potje gevoetbald. Hierna gingen ze naar Roma, een soort krottendorp in Servië, het was een ruim uur rijden. Daar kwamen ze aan bij een maïsveld, Daarachter waren 3 huizen die half ingestort waren, geen ramen, en veel gaten in de muur. De groep kwam aan en alle mensen kwamen kijken. We hadden armbandjes voor de vrouwen en de meisjes, daarna deelden we kinderpakketen uit aan de kinderen. We hadden een gesprek met een aantal van de mensen en we hebben voor de mensen gezongen. daarna gingen we naar de auto en deelden we daar de schoonmaakpakketen uit aan alle gezinnen. Vervolgens gingen we naar de straten waar we langs de arme gezinnen en families gingen, dat werd door de mensen daar erg gewaardeerd.

De tweede groep ging met de auto naar de kerk in Vrbas om de vloer en de muur eruit te halen wat met niet al te veel beleid ging, vervolgens is de bodem met ongeveer 10 centimeter netjes afgegraven en uitgevlakt zodat er binnenkort beton overheen kan. De algemene ervaring wordt hier bepaald als: ‘vermoeiend’.
De laatste groep is naar Isida gegaan, de gehandicaptenzorg van Feketić, en zij hebben daar de afgebladderde verf van de muur gehaald en de gaten en deuken in de halve muur dichtgemetseld zodat er morgen nieuwe verf overheen kan. Een paar jongens uit dat groepje hebben met z’n drieën na een aantal uren flink knutselen met hardware en software en een hoop vergeefse communicatie een mooi netwerk opgezet voor de computers zodat de mensen daarmee kunnen werken, morgen willen ze een aantal andere computers gaan installeren.

Later deze avond hebben we een kampvuur opgezet waar we met elkaar hebben gezongen en de dag hebben besproken.

Kortom: een drukke, succesvolle dag voor iedereen, we zijn zeker blij met het behaalde resultaat!

Omdat wij de desktops hebben geïnstalleerd mogen we als groep de computers gebruiken om onze site up-to-date te houden, dus vanaf morgen kunt u foto’s van de reis bekijken op:

www.jongerenreisdirksland.weebly.com
Het bericht Het werk kan beginnen! verscheen eerst op Hoeliday.


Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2022

Aurel Bazavan Aurel studeert aan een Bijbelschool. Hij zit nu in het tweede jaar. Aurel is dit gaan doen, omdat hij meer van het Woord van God te weten wil komen, wil groeien als voorganger. Hij wil in de... Lees meer

5 december 2022

Roma in Oost-Europa hebben geen gemakkelijk leven. Dat meld Julianna Micik, onderwijsadviseur van de Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne. Lage educatie heeft nog nooit zoveel problemen en serieuze consequenties gegeven als nu. Roma hebben altijd wel in armoede geleefd,... Lees meer

2 december 2022

Anasztásia in Oekraïne werd geboren in 2017 als het 4e kind in de familie. Haar moeder staat er alleen voor om de zes kinderen op te voeden. De oudste is Nikoletta, geboren in 2009, dan komt Vitalij, geboren in... Lees meer