Het werk kan beginnen!

19 juli 2018 - Thema: | Hoeliday.nl

Het werk kan beginnen! – dag 2

Na een lange nacht, waar we onvermijdelijk werden vergezeld door constant hondengeblaf, werden we rond half 8 weer fris en fruitig wakker (nouja, sommige dan) om de dag te beginnen met elkaar. Na het niet al te slechte ontbijt hebben we met de groep gezongen en de taken van de dag verdeeld.

Uiteindelijk waren er 3 verschillende groepen; de eerste groep heeft in Central Home (onze thuisbasis) samen met de kinderen uit de buurt de meubels en het hek geschuurd en geverfd, vervolgens hebben ze met elkaar nog gezellig een potje gevoetbald. Hierna gingen ze naar Roma, een soort krottendorp in Servië, het was een ruim uur rijden. Daar kwamen ze aan bij een maïsveld, Daarachter waren 3 huizen die half ingestort waren, geen ramen, en veel gaten in de muur. De groep kwam aan en alle mensen kwamen kijken. We hadden armbandjes voor de vrouwen en de meisjes, daarna deelden we kinderpakketen uit aan de kinderen. We hadden een gesprek met een aantal van de mensen en we hebben voor de mensen gezongen. daarna gingen we naar de auto en deelden we daar de schoonmaakpakketen uit aan alle gezinnen. Vervolgens gingen we naar de straten waar we langs de arme gezinnen en families gingen, dat werd door de mensen daar erg gewaardeerd.

De tweede groep ging met de auto naar de kerk in Vrbas om de vloer en de muur eruit te halen wat met niet al te veel beleid ging, vervolgens is de bodem met ongeveer 10 centimeter netjes afgegraven en uitgevlakt zodat er binnenkort beton overheen kan. De algemene ervaring wordt hier bepaald als: ‘vermoeiend’.
De laatste groep is naar Isida gegaan, de gehandicaptenzorg van Feketić, en zij hebben daar de afgebladderde verf van de muur gehaald en de gaten en deuken in de halve muur dichtgemetseld zodat er morgen nieuwe verf overheen kan. Een paar jongens uit dat groepje hebben met z’n drieën na een aantal uren flink knutselen met hardware en software en een hoop vergeefse communicatie een mooi netwerk opgezet voor de computers zodat de mensen daarmee kunnen werken, morgen willen ze een aantal andere computers gaan installeren.

Later deze avond hebben we een kampvuur opgezet waar we met elkaar hebben gezongen en de dag hebben besproken.

Kortom: een drukke, succesvolle dag voor iedereen, we zijn zeker blij met het behaalde resultaat!

Omdat wij de desktops hebben geïnstalleerd mogen we als groep de computers gebruiken om onze site up-to-date te houden, dus vanaf morgen kunt u foto’s van de reis bekijken op:

www.jongerenreisdirksland.weebly.com
Het bericht Het werk kan beginnen! verscheen eerst op Hoeliday.


Bron: www.hoeliday.nl


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

10 maart 2023

De Hongaarse Protestantse Kerk (RCT) in Oekraïne heeft een update gestuurd over de situatie in de gemeenten na 1 jaar oorlog Oekraïne: “Het is een jaar geleden dat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland begon. Helaas heeft deze oorlog... Lees meer

6 maart 2023

Een echtpaar in Nederland vierde vorig jaar hun beider verjaardag. Mensen konden giften geven voor het project Pentru Bunica, sponsoring ouderen in Roemenië. Het opgehaalde geld is gebruikt voor één oudere oma die samen met haar zoon in een... Lees meer

3 maart 2023

De Hongaarse hervormde kerk in Bratislava maakte eind vorig jaar 80 pakketten voor ouderen uit de gemeente en 220 winterhulppakketten voor dakloze mensen. Contactpersoon Zsolt Buza: “We organiseerden een diaconale avond voor ouderen op 10 december 2022. Zo’n 45... Lees meer