HOE en GZB organiseren conferentie met Slowaakse kerk

10 april 2022 -  | Herbert van Daalen

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond) organiseren van 20 tot 25 april 2022 samen met de Slowaakse Gereformeerde Kerk een conferentie voor Nederlandse en Slowaakse voorgangers. Ze ontmoeten elkaar in Kosice. Het thema is: ‘De lokale kerk als missionaire gemeenschap, het delen van de boodschap van Christus’.

De organisatie van de conferentie is mede ontstaan uit de contacten die HOE en GZB heeft in Slowakije. HOE ondersteunt diaconale en missionaire projecten van christelijke gemeenten in Slowakije. GZB heeft in Slowakije een programma ‘Zending onder Roma’.

Een van de Slowaakse deelnemers is dr. Attila Palcsó. “Door corona is het kerkelijk leven stil komen liggen. Het is van belang om de presentie van de kerk te heroverwegen en te reorganiseren. De conferentie is een prachtige manier om ervaringen uit te wisselen en de christelijke missie weer centraal te stellen in het kerkelijk leven.”

Vanuit Nederland zal ds. Roelof de Wit uit Ermelo de conferentie bezoeken. Hij ziet uit naar de ontmoeting met de Slowaakse voorgangers: Ik geloof de gemeenschap der heiligen. Voor mij betekent dit, dat we als kerken van elkaar kunnen leren, elkaar versterken en elkaar bemoedigen.”

Ds. Bram van Duinen uit Loosdrecht, vrijwilliger bij stichting HOE, is een van de organisatoren van de conferentie. “Het is de eerste keer dat we een dergelijke conferentie organiseren in Slowakije. Door de gesprekken die we de afgelopen jaren hadden met onze broeders en zusters daar hebben we gemerkt dat er behoefte is om samen na te denken over missie en zending. We zien uit naar een gezegende conferentie.”


Blogs:

[su_posts posts_per_page=”4″ taxonomy=”post_tag” tax_term=”341″ order=”desc”]


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

27 januari 2023

De baptistengemeente Golgota in Obreja Veche (Moldavië) is bezig met de bouw van een multifunctioneel centrum voor naschoolse opvang van kinderen en dagopvang van ouderen. Stichting HOE ontving een nieuwe rapportage. Het geld dat beschikbaar gesteld is, is onderdeel... Lees meer

24 januari 2023

Mijn naam is Erzsébet Antal. Ik ben geboren in Szernye, een klein dorp in Transkarpatië. Ik ben moeder van drie kinderen. Ik heb de basisschool in Szernye afgerond. Ik heb in Munkács (Oekraïne) de opleiding voor leerkrachten gevolgd, in... Lees meer

20 januari 2023

De Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne organiseerde in 2022 zomerkampen in plaatselijke kerkelijke gemeenten: Tivadar, Tiszapéterfalva, Tiszabökény, Dimicső, Tiszaágtelek, KisDobrony, Nagy-Dobrony noord- en zuidkamp, Badaló, NagyBereg, Mezővári, Beregszász en Szernye. In totaal namen 800 kinderen deel aan de zomerkampen.... Lees meer