HOE gedacht – Een avondje Delft

6 april 2017 - Thema: , | Gerrit Jan van Norel

Vorige week donderdag moest ik ’s middags  voor een zakelijke afspraak in Delft zijn – dat was eerlijk gezegd ook wel een beetje zo gepland. En dus kon ik ’s avonds naar de (samen-)zangavond in de Marcuskerk in Delft. Ultile Dulci – het nuttige met het aangename verenigend. Nelleke ten Kortenaar, de organisator van de avond, was verrast toen ik op zeker moment de kerkzaal binnenliep. Deze HOE-avond was georganiseerd ten gunste van het Romawerk in de Oekraïne.

Het was een mooie avond met zang van de hervormde zangvereniging ‘Met hart en stem’, zang door solist Van der Hee, orgel- en pianospel. Ds L.J. Vogelaar hield impactvolle meditatie over het lijden van onze Heere en Heiland. En er waren ontmoetingen met HOE-bekenden en ook onbekenden. Vrijwilligers uit de depot in Delft waren ruimschoots aanwezig. Onder het genot van een kop koffie of thee was het mooi met hen herinneringen op te halen.

Stoffel de Ronde vertelde aan de hand van wat dia’s over het werk in de Oekraïne rond de Roma scholen. En aan het eind van de avond telden we met z’n drieën de collecte. Dat was een verrassende opbrengst met rond de € 1.250,–, excl. sponsoren en excl.  nog wat te verrekenen kosten.

Nelleke ten Kortenaar heeft heel wat werk voor deze avond verzet. In d’r eentje pakte ze het voortouw. Samen met enkele andere Delftenaren heeft ze deze mooie en zegenrijke avond georganiseerd. Dank daarvoor! De avond leverde de stichting naast een collecteopbrengst ook de nodige naamsbekendheid op in de lokale, kerkelijke pers en versterkte op die manier ook de band met donateurs. Een voorbeeld ter navolging *).

Jaar in jaar uit blijven we bezig oude en nieuwe wegen te vinden om het werk financieel mogelijk te maken. Het is mooi als iedereen er op zijn of haar manier de schouders er onder zet. Een paar maanden geleden stond er in informeel het bericht over de Hulshorster predikant Van Rumpt , die samen met zijn echtgenote een stamppottenbuffet verzorgde en de opbrengst schonk aan de winterhulpactie van HOE. Hoe toepasselijk: eten om te eten te geven.

Vele kleine initiatieven maken wel één grote inkomstenbron. De commissie Fondsenwerving en Publiciteit ondersteunt oude en nieuwe initiatieven. Die commissie zou best versterking kunnen gebruiken. Wie zich geroepen voelt, kan contact opnemen met voorzitter Zeger de Haan.  Of wellicht is er iemand in de familie-/vrienden en kennissenkring, die je enthousiast kunt maken. Zeger en zijn club zullen ze warm onthalen.

Henri Nouwen schreef een heel mooi essay over fondsenwerving: “A spirituality of fundraising”. Je maakt het mensen mogelijk mee te doen in je visie door te geven voor de naaste. Dat is een heel andere instelling, een heel ander uitgangspunt dan wij vaak hanteren. Maar met die gezindheid van Henri Nouwen kun je heel ontspannen fondsenwervend bezig zijn.

 

*) voor wie ook wil: er is een handreiking met informatie om een zangavond te organiseren beschikbaar op kantoor. Vraag Herbert van Daalen ernaar.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer

26 januari 2024
Thema:

Stichting HOE zoekt een kantoorvrijwilliger die administratieve werkzaamheden op kantoor of thuis uitvoert voor een halve dag of twee dagdelen in de week. Voor meer informatie over deze functie, neem contact op per mail met bureaumanager Allard Selles aselles@stichtinghoe.nl of telefonisch... Lees meer