Hongaarse voorgangers en ouderlingen volgen Nederlandse catecheselessen

1 februari 2015 - Thema: , , | Herbert van Daalen

Hongaarse voorgangers en ouderlingen volgen volgden maandag 26 t/m woensdag 28 januari 2015) catecheselessen in verschillende hervormde gemeenten in Nederland. Ze maakten kennis met het catechesemateriaal dat in Nederland wordt gebruikt.

De bezoeken zijn onderdeel van de besprekingen met stichting Hulp Oost-Europa om te komen tot de ontwikkeling van een Hongaarse catechesemethode. Op dit moment is er geen methode voor gemeenten in Hongarije en de Hongaarstalige gebieden beschikbaar. Enkele predikanten in Hongarije hebben in het verleden pogingen gedaan om lessen voor hun eigen catechisanten te ontwikkelen, maar daar is het bij gebleven. In de gesprekken heeft stichting Hulp Oost-Europa geconstateerd en geconcludeerd dat er behoefte is aan een catechesemethode.

De methode gaat stichting Hulp Oost-Europa niet zelf ontwikkelen. De stichting Hulp wil het gesprek in Hongarije en Hongaarstalige gebieden op gang brengen en stelt daar ook geld voor beschikbaar. Onderdeel van deze besprekingen is de kennismaking met catechesemethodes in Nederland. Eind dit jaar of begin volgend jaar wil stichting Hulp Oost-Europa een conferentie organiseren in Hongarije om verder door te praten over de ontwikkeling van een catechesemethode in de Hongaarse context. De voorgangers en ouderlingen die volgende week naar Nederland komen, zullen tijdens deze conferentie hun ervaringen delen.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022