Hotelmeubilair krijgt tweede leven in Slowakije

26 maart 2019 -  | Albert Heldoorn

Arjan van Loo was vorig jaar via Stichting HOE in Slowakije en werd daar gegrepen door de situatie waarin de jeugd verkeert. De welvaart in Slowakije heeft ook een schaduwzijde, omdat met name in het midden en oosten van het land veel inwoners leven, die de eindjes nauwelijks aan elkaar kunnen knopen, vanwege de snel stijgende kosten voor levensonderhoud. Velen trekken dan ook weg naar het westen om daar de kost te verdienen. Hun inkomen wordt verdrievoudigd wanneer ze uitwijken naar het westen. De kloof tussen rijk en arm wordt groter en het aantal mensen dat leeft onder het bestaansminimum neemt toe. Toen bekend werd, dat hotel Baars een groot deel van de inventaris van kamers ging vervangen, waren Arjan en zijn maten er als de kippen bij om het meubilair in ontvangst te nemen.

Hier volgt hun eerste reisdag naar Borda in Slowakije:

De wekker ging vandaag rond half 7 en na een lekker bakje koffie zijn we rond 07.45 uur vertrokken vanuit Harderwijk. We moesten in Ermelo bij St van den Brink de oplegger oppikken en na een korte pauze kon onze reis dan eindelijk beginnen.

Arjan mocht het spits afbijten en na 4 uurtjes waren we al lekker opgeschoten. Vlak voor Hannover mocht Jacob zijn kunsten vertonen en na een kleine tussenstop bij het concentratiekamp van Mariënborn zijn we via Maagdenburg en Leipzig richting Dresden gereden. Net voor Dresden hebben we nadat we heerlijk gedineerd hadden weer gewisseld van plek en zijn we naar de Tsjechische grens gereden. Daar moesten we een kastje kopen voor de  tolheffing in het land. Na een uurtje kwamen we aan in Praag. Het was ondanks dat het donker was een prachtig gezicht. Het was heerlijk rustig op de weg en we hadden besloten dat we na Praag een plekje wilden zoeken voor de nacht. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan want net als in Nederland is het erg lastig om nog een plekje te vinden.  Na 5 afgeladen parkeerplekken te hebben aangedaan was het bij de 6e eindelijk raak. Na nog lekker even te hebben nagepraat onder het genot van een drankje en een stukje worst hebben we moe maar voldaan ons bedje opgezocht. We konden terug kijken op een mooie dag waarin we lekker zijn opgeschoten. 950 km gereden en nog 800 km te gaan.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

16 april 2019

Vereniging Prisma, de koepel van christelijke ontwikkelingsorganisaties, organiseert komende zomer van 10-13 juli een Summer School met als thema: ‘Christelijke Leiders in de Wereld van Morgen’. Deze zomerschool is bedoeld voor christelijke studenten en pas afgestudeerden van het HBO... Lees meer