Hulp aan vluchtelingen via Oltalom (Hongarije)

5 augustus 2022 - Thema: | Herbert van Daalen

Stichting Oltalom, een diaconale organisatie in Boedapest, ondersteunt vluchtelingen uit Oekraïne. Volgens de organisatie geeft de Hongaarse regering helaas geen financiële hulp. In het gebouw van Oltalom, in het centrum, worden op dit moment veertig mensen geholpen om een flat te huren. Sommigen van hen gingen naar het platteland om te werken, maar kwamen na een paar dagen weer terug. Het werk was eigenlijk slavenarbeid. Ze werkten, kregen eten en onderdak, maar moesten dat zelf betalen.

De oorlog is nog steeds aan de gang. Het lijkt erop dat het niet snel zal eindigen. Oltalom verwacht “zeer moeilijke omstandigheden” in de herfst en winter.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

2 augustus 2022

Mijn naam is Irina en ik ben 61 jaar oud. Ik kom uit Odessa, Oekraïne. Ik ben getrouwd en heb een zoon Max die getrouwd is met Liza. Samen hebben ze een klein meisje Pollina. Mijn leven en het... Lees meer

29 juli 2022
Thema:

Mijn naam is Ala en ik ben 37 jaar oud. Ik kom uit Odessa. Mijn leven in Odessa was mooi, want ik heb een liefhebbende moeder. Mijn moeder komt uit een gezin van acht kinderen. Zij was de jongste.... Lees meer

25 juli 2022

Het regioteam Servië van stichting HOE is voor kinderen in Servië op zoek naar: klein speelgoed (zonder batterij) bijv. autootje, balletje, puzzeltje, simpele spelletjes, popje schoolspullen zoals; gum, potlood, puntenslijper, pen, kleurpotloden, stiften, liniaal, schriften, kleurboek Kindersokken & -ondergoed... Lees meer