Hulp gevraagd

9 december 2020 -  | Herbert van Daalen

Broeder Aurel vroeg voor een viertal zeer schrijnende situaties hulp.

  1. Deze blinde vrouw van 82 jaar in Noaptesa, had hard hulp nodig toen ik haar voor het eerst bezocht. Er was een jongen die voor haar zorgde, maar die was zelf geestelijk gehandicapt en kon één hand niet goed gebruiken. Ze vertelde dat ze al heel lang geen warme maaltijd had gehad en zich al twee jaar niet had gewassen! Ik hielp haar met eten, medicijnen en maakte het huis schoon. Ik heb een vrouw uit de kerk gevraagd haar één keer per week te helpen met wassen en te zorgen dat zij warm eten kreeg. De oude vrouw heeft de Heere Jezus leren kennen. Toen de kerk klaar was, zijn we met de ouderlingen langs haar gegaan en hebben met haar gezongen en gebeden. Kunt u helpen om deze ondersteuning blijvend te kunnen bieden?
  2. Dit is Anca, een christin uit de Hinova kerk. Zij woont in dit huis met haar gehandicapte moeder, haar vader die kanker heeft en een vier jaar oudere broer. Haar oudste broer zit in de gevangenis. Kunt u helpen om een toilet in de tuin te bouwen? Op de foto zie je hoe hun toilet er nu uitziet: het is bedekt met kleren en nylon.
  3. Deze broeder heet Gicu. Hij komt naar de kerk in Gruia.  Zijn vrouw verliet hem voor een andere man en liet hem met zijn twee kinderen alleen achter. Gicu krijgt geen hulp van sociale instanties. De kinderbijslag stond op naam van zijn vrouw, dus zij krijgt dat geld toegestuurd.  Kunt u Gicu helpen met hout voor de winter, een kachel om de kinderen warm te houden en materialen om twee kamers op te knappen? Gicu heeft helaas geen werk, omdat hij twee kinderen heeft en hij geen werk kan vinden in Gruia.
  4. Dit is broeder Lazarus, in het midden van de foto. Hij woont hier, in Gruia en is christen. Hij is alleen en heeft een slecht hart. Kunt u hulp bieden, zodat we een badkamer voor hem kunnen maken en een tweedehands wasmachine kunnen kopen?

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

22 juni 2022
Thema:

De Baptisten Unie in Moldavië organiseerde van 30 mei tot 3 juni een zomerkamp voor vluchtelingenkinderen. Er kwamen zo’n 120 kinderen op af. Het thema was ‘Gezin, de hoeksteen van de samenleving’. Lees meer

21 juni 2022
Thema:

Ion Miron van de baptistenkerk in Moldavië stuurde een update van de werkzaamheden bij vijf nieuwe opvanglocaties voor kinderen en ouderen. De bouw van de opvanglocaties is financieel mogelijk gemaakt door een RD-actie die in 2019 werd gehouden: Stefan... Lees meer

16 juni 2022