Hulp voor Romagezin met 9 kinderen

8 maart 2019 - Thema: , | Neelke de Fijter

Evangelist Florin ontmoet tijdens zijn evangelisatieacties vele arme zigeunergezinnen. Hij helpt, waar mogelijk, deze gezinnen te voorzien van direct nodige materialen zoals bedden, dekens, meubels, plastic voor kapotte daken en voedsel.

Hij vertelde ons het volgende schrijnende geval over gezin Licau Garofita met negen kinderen, waarvan de jongste net geboren was. Zij wonen in een van klei gebouwd huisje met twee kamers. De meeste kinderen slapen ‘s nachts op de grond. Door heftige regenval waren er gaten in het dak ontstaan en liep het water het huis binnen.

Paniek

Het gezin was in paniek en de vrouw zo overstuur dat ze de pas geboren baby niet in deze omstandigheden kon en wilde accepteren. De kinderbescherming werd direct door Florin ingeschakeld. Deze constateerde dat het in de huidige woonsituatie onverantwoord was de baby daar te laten. Er moest voor opvang in een opvangcentrum gezorgd worden. Dit ging Florin zo aan zijn hart dat hij zijn vrouw belde en haar vroeg of ze bereid was deze baby in hun gezin als pleegkind op te nemen. Ze was hiertoe direct bereid en zodoende is de baby nu in het gezin van Florin opgenomen.

Direct daarna heeft de familie Florin het zigeunerhuisje waterdicht gemaakt met plastic. Daarna hebben zij de vloeren gedroogd, het huis schoon gemaakt en er een aantal matrassen gebracht. De situatie is zodanig slecht dat er naar een ander huis omgezien moet worden. Dit gezin hebben we nu in ons adoptieproject opgenomen. Zo kan evangelist Florin hen voorzien van voedsel, medicijnen en kleding. Florin heeft al een tekening gemaakt voor het bouwen van een nieuw huisje.

Instorten

De oude woning staat op instorten en moet dus afgebroken worden. Omdat men geen eigendomsdocument van de grond bezit, mag er voorlopig niet gebouwd worden. Daarom kijken we nu in de omgeving uit naar een andere woning te kopen. 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

Gerelateerde projectinfo

Huiswerkklas Insturatei

17 juli 2019
Thema:

Vandaag weer begonnen met een stevig ontbijt, zodat we de dag weer vol goede moed konden beginnen. We gingen klussen en voorbereiden voor de Hollandse middag. Het plaatsen van het nieuwe hek hebben we vandaag afgerond en het is... Lees meer

16 juli 2019
Thema:

Hoi allemaal van het goeie leven, vandaag begonnen we weer lekker vroeg met het ontbijt. Vandaag aten we onderandere knakworsten met mosterd. Na het ontbijt hielpen de jongens met het knutselen met de kinderen die in het samuel huis... Lees meer

16 juli 2019
Thema: , , ,

God is genadig en we hebben de laatste tien dagen zijn genade ook gezien. Allereerst wil ik zeggen: hartelijk dank voor jullie gebeden voor ons! De jongen die bij een ongeluk betrokken was en twee dagen in coma werd... Lees meer