“Ik heb respect gekregen voor…”

19 maart 2020 - Thema: , , | Paul Verkade

“Ik werd geraakt door de lezingen over liefde. Ik heb nog nooit naar mezelf gekeken vanuit Gods perspectief. Te weten dat ik kostbaar ben in Zijn ogen, zette voor mij alles op zijn kop in mijn leven en in mijn relaties.”

“Het is de eerste keer in mijn leven dat ik de Bijbel heb gelezen. Die is nu erg belangrijk voor me. Ik ben er heel dankbaar voor dat ik nu ook zelf een Bijbel heb.”

“Het was de beste vakantie van mijn leven. Voor het eerst maakte ik me los van problemen thuis. Ik ga nu niet alleen terug naar mijn familie en de vele problemen die daar zijn. Ik weet dat God bij me is.”

“Ik heb respect gekregen voor mijn ouders. Ik heb respect gekregen voor de mensen om mij heen. Ik heb respect voor God gekregen. Ik denk dat dat veel verandert.”

Dit is wat jongeren schreven na afloop van elf dagen in een kamp van VOG…

Al ruim vijftig jaar bestaat in Polen de stichting Voice of the Gospel (VOG). Die zet zich op heel verschillende manieren in voor de verspreiding van het evangelie van Jezus Christus. De mensen van VOG maken daarvoor radio- en tv-documentaires, ze bezoeken jaarlijks tientallen scholen om te waarschuwen voor drugs- en drankverslaving en te spreken over het geluk dat het geloof in Christus ons geeft.

Ook organiseren ze jaarlijks een zomerkamp. Daarvoor worden tachtig tot honderd kinderen en jongeren uitgenodigd. Voor een belangrijk deel zijn dat jongeren uit achterstandssituaties, jongeren die vastgelopen zijn met hun leven, jongeren die in zogenaamde weeshuizen wonen en jongeren van wie een van de ouders in een gevangenis zit.

In deze kampen gebeuren ieder jaar weer wonderen van Gods genade en worden jongeren radicaal en voorgoed veranderd. VOG vindt het heel belangrijk dat we ons als christenen op de jongeren richten. Zij zijn de sleutel tot de toekomst. Met respect voor de wereld van de jongeren, hun waarden, verlangens, doelen, levensstijlen, diepste overtuigingen over God, de mens, het leven en het omgaan met deze wereld, proberen de leiders van het kamp de jongeren door indringende meditaties en Bijbelstudies de ogen te openen voor Jezus Christus en de woorden van God. Veel jongeren zijn op zoek naar de zin van het leven.

Jongerenkampen zijn een uitstekend middel om hen tot Christus te leiden en om bij te dragen aan hun vorming. Dit gebeurt in een setting van discussies, gesprekken bij een kampvuur, sportwedstrijden, inspirerende lezingen, avontuurlijke races, maar vooral – vriendschappen. Plezier maken en gezamenlijk actief bezig zijn wordt gecombineerd met bezinning op de wezenlijkste vragen.

 


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 mei 2024

Kom je ook naar de gratis HOE Adventure Race op zaterdag 15 juni in Wapenveld? Mail dan het aantal personen naar: info@stichtinghoe.nl Lees meer

28 februari 2024

Geloof delen verandert levens! Alleen God kan iemands leven veranderen én zet daar vaak Zijn kinderen voor in. Ons verlangen is om in Oost-Europa samen met de plaatselijke kerk het geloof te delen en te bouwen aan Gods Koninkrijk.... Lees meer

13 februari 2024

Welke acties doen we voor de ouderen van het Pentru Bunica sponsorprogramma? De ouderen ontvingen van de sponsors uit Nederland een mooi pakketje met warme kleding, een stukje zeep, tandpasta en nog wat andere cadeautjes. De pakketjes zijn uitgedeeld... Lees meer