“Ik kan de hulp gebruiken”

15 juni 2020 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Allereerst willen we bedanken voor de noodhulp die we als gemeente hebben ontvangen van HOE. We hadden twaalf families in beeld die hulp nodig hadden. We hebben de hulp in twee termijnen verdeeld en uitgedeeld: eerst in de periode tot 15 mei en daarna tot 30 mei. De voorzitter van de kerkenraad en de predikant van de gemeente hebben samen met de directeur van de school (verbonden aan de kerk) de distributie verzorgd. De foto’s tonen de mensen die hulp hebben ontvangen.

Families met meerdere kinderen die naar onze school komen en die zich in een slechte financiële situatie bevinden of die getroffen zijn door ernstige ziekte.

Mensen met een sociaaleconomische achterstand, van wie het inkomen snel afnam door de coronacrisis.

Het begin van de distributie van pakketten met hulp van jeugd uit de gemeente…

Enkele woorden van hen die hulp ontvingen:

Eva (43): “Ineens bleven alle kinderen thuis toen de school gesloten werd. Het is geen eenvoudige taak om drie kinderen te verzorgen. We waren veel meer geld kwijt voor eten. Het raakte me om te zien dat de kerk mijn gezin geholpen heeft. Moge God allen zegenen die geholpen hebben.”

Gabriel (36): “Mijn plannen verdwenen toen de crisis kwam. Ik had erop gerekend dat ik mijn bescheiden inkomsten na een lange tijd wat kon vergroten, aangezien het voorjaar de tijd is dat mensen bij elkaar komen voor feestjes en ze daar graag muziek bij willen hebben. Ik heb de spullen, maar nu zijn feestjes niet toegestaan. Ik kan de hulp goed gebruiken en ik hoop dat de crisis voor de zomer weer over zal zijn.”

Martin (20): “Sinds het overlijden van opa woon ik alleen. Ik wist niet wat ik moest doen: school was klaar dit voorjaar en ik moest een baan zoeken… maar niemand wilde me helpen… alle kantoren waren gesloten. Het gaat nu beter. Ik hoop dat ik nooit meer in een dergelijke situatie terechtkom. Bedankt allemaal.”

Tibor (53): “Ik kon hier in de regio geen baan vinden, dus ik ging in Tsjechië werken. Als chauffeur ging ik daar dan heen voor tien dagen en daarna kwam ik voor drie tot vier dagen terug naar mijn gezin. Mijn salaris was ons enige inkomen. Toen stortte alles in… de Tsjechen sloten hun grenzen… Je kunt het je vast voorstellen: wekenlang wachten, niet weten wat te doen. Nu zijn de grenzen weer open en kan ik terug naar mijn werk. In ieder geval bedankt voor de goede intenties.”

In plaats van een nawoord:

“Laten wij dus, terwijl wij gelegenheid hebben, goeddoen aan allen, maar vooral aan de huisgenoten van het geloof.” (Galaten 6:10)

Hervormde kerk in Érsek kéty, Slowakije
Sándor Fülöp (predikant)
Erzsébet Fazekas (voorzitter kerkenraad)


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

23 september 2021
Thema:

21 september 2021

Stichting HOE maakt het mogelijke om bijbelboekjes in het Roemeens uit te geven. De afbeeldingen zijn van de bekende Nederlandse kunstenaar Kees de Kort (kijkbijbel). Inmiddels zijn 20 van de 28 titels uitgegeven. Zeer waarschijnlijk wordt in 2022 de... Lees meer

17 september 2021

Vrijwilliger Gerrit van Dijk was begin september in Roemenië. Daar kreeg hij een exemplaar van de 398 pagina’s tellende “Ifjúsági Énekeskönyv” (Jeugd Liederenboek) aangeboden. De liederen in deze bundel worden gezongen tijdens de zomerkampen van de CE. De populairste... Lees meer