“Ik voel me door God geroepen”

10 maart 2021 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Dominee Johan het Lam is vrijwilliger bij HOE en staat dit keer in de spotlight. Hij vertelt een en ander over zijn werk, zijn ‘drive’ en zijn gevoel van roeping…

“Ik ben vrijwilliger bij HOE en ik draag bij aan toerusting van een Romagemeente in Servië en aan pastoraat aan Hongaarssprekende voorgangers.

De mensen die hulptransporten vanuit Harderwijk organiseren vroegen ons (Johan en zijn vrouw Tineke, red.) in 2008 om eens mee te gaan. Margreet Agterhuis stimuleerde ons om als pastor op bezoek te gaan bij pastores. Daarna kwamen de Roma in beeld.

Het vertrouwen dat mensen ons geven raakt mij en ook hoeveel we van hen mogen leren.

Ik blijft doorgaan met dit werk, omdat de christenen daar tonen dat ze van ons houden en graag willen dat we komen en omdat er met vallen en opstaan toch groei is in leiderschap en kennis. Ik voel me door God geroepen.

Mij raakt verder de moed waarmee de christenen daar doorgaan in armoedige omstandigheden en ook het vuur waarmee zij het Evangelie verkondigen.

HOE is een kleinere organisatie. Alles is overzichtelijk, iedereen kent elkaar en er wordt moedig gezocht naar nieuwe wegen en dat spreekt mij aan.

Een tekst die ik graag wil delen is deze: ‘Dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad’ (Opwekking 705).

En mijn tip? Pas op voor neerbuigende liefde.”


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

26 mei 2021
Thema:

Helaas, u bent niet gemachtigd deze pagina te bekijken. Wellicht moet u eerst inloggen om toegang te krijgen tot deze pagina. Lees meer

20 mei 2021

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld kijkt net als de rest van de wereld terug op een bewogen jaar 2020. De reguliere inkomsten daalden, maar dankzij een bijdrage van de RD-actie voor Moldavië kwam er uiteindelijk ruim 3 ton... Lees meer

Als jongerencommissie van stichting HOE willen we jongeren uit Nederland in verbinding brengen met mensen in Oost-Europa. We hopen jongeren bewust te maken van de welvaart en vrijheid die we in Nederland soms als vanzelfsprekend ervaren. We willen ze... Lees meer