“Ik voel me door God geroepen”

10 maart 2021 - Thema: , , , , | Neelke de Fijter

Dominee Johan het Lam is vrijwilliger bij HOE en staat dit keer in de spotlight. Hij vertelt een en ander over zijn werk, zijn ‘drive’ en zijn gevoel van roeping…

“Ik ben vrijwilliger bij HOE en ik draag bij aan toerusting van een Romagemeente in Servië en aan pastoraat aan Hongaarssprekende voorgangers.

De mensen die hulptransporten vanuit Harderwijk organiseren vroegen ons (Johan en zijn vrouw Tineke, red.) in 2008 om eens mee te gaan. Margreet Agterhuis stimuleerde ons om als pastor op bezoek te gaan bij pastores. Daarna kwamen de Roma in beeld.

Het vertrouwen dat mensen ons geven raakt mij en ook hoeveel we van hen mogen leren.

Ik blijft doorgaan met dit werk, omdat de christenen daar tonen dat ze van ons houden en graag willen dat we komen en omdat er met vallen en opstaan toch groei is in leiderschap en kennis. Ik voel me door God geroepen.

Mij raakt verder de moed waarmee de christenen daar doorgaan in armoedige omstandigheden en ook het vuur waarmee zij het Evangelie verkondigen.

HOE is een kleinere organisatie. Alles is overzichtelijk, iedereen kent elkaar en er wordt moedig gezocht naar nieuwe wegen en dat spreekt mij aan.

Een tekst die ik graag wil delen is deze: ‘Dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad’ (Opwekking 705).

En mijn tip? Pas op voor neerbuigende liefde.”


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

De laatste jaren ben ik iemand geweest die echt probeert te vermijden om over discriminatie op basis van nationaliteit en religie te spreken. De reden is dat ik me heb gerealiseerd dat we als Roma en evangelische christenen in... Lees meer