Jubileumbijeenkomst

16 april 2016 in Harderwijk

Ds. János Bencze, pastor in het christelijke kinderziekenhuis Bethesda in Budapest (Hongarije), is uitgenodigd om tijdens de jubileumbijeenkomst van stichting Hulp Oost-Europa (HOE) op 16 april 2016 te vertellen over zijn werk. Dit jaar bestaat de HOE 40 jaar. Tijdens de jubileumbijeenkomst, die in Harderwijk wordt gehouden, zal ook de nieuwe huisstijl van HOE worden gepresenteerd.

De bijeenkomst begint om 16.00 uur in het kerkgebouw De Regenboog, Biezenplein 1 te Harderwijk. Ds. János Bencze zal ingaan op het diaconale werk in het kinderziekenhuis, waar hij verantwoordelijk is. “Bethesda is het enige christelijke kinderziekenhuis in Oost-Europa. We verlenen jaarlijks aan 100.000 kinderen zorg. We krijgen kinderen uit het hele land en zelfs uit de Hongaarssprekende gebieden in de landen rondom Hongarije. Het is onze missie Jezus te verkondigen door zieke kinderen te helpen en waar mogelijk het Woord van God door te geven.” Het christelijke kinderziekenhuis Bethesda in Budapest (Hongarije) is gespecialiseerd in hulpverlening aan kinderen met epilepsie, brandwondenzorg en zorg aan kinderen met gedragsproblemen. Er zijn 160 bedden. Het ziekenhuis Bethesda valt onder een van de vele diaconale projecten die door HOE wordt ondersteund in Hongarije, waar de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt.

Na de toespraak is er een klassiek miniconcert door István Czövek, zoon van wijlen ds. Olivér Czövek, een van de eerste contacten van HOE. Hij zal samen met zijn vrouw Csilla zingen en spelen. Daarna zullen enkele vrijwilligers van HOE ingaan op 40 jaar HOE en wordt de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

Voorafgaand aan de bijeenkomst in De Regenboog is er o.a. een wandeling door historisch Harderwijk, waarbij de voetsporen van de Hongaarse predikant János Apáczai Csere worden nagetrokken bij de vroegere aula van de universiteit van Harderwijk. Om 14.00 worden de belangstellenden verwacht in ‘De Wheme’, Kerkplein 2 te Harderwijk.

Opgeven voor de stadswandeling en/of de jubileumbijeenkomst is gewenst.