Kinderevangelisatie in Hongarije

27 oktober 2022 -  | Herbert van Daalen

Al tien jaar organiseert stichting ‘Hogyan Szeressek’ (Hoe je moet liefhebben) in Miskolc (Hongarije) elke zomer een kinderevangelisatieprogramma op verschillende locaties. Het doel is om mensen uit te nodigen uit nabijgelegen dorpen en hen de liefde van God te vertellen.

Dit jaar heeft deze organisatie in drie dorpen, Gagybátor, Aszaló en Döge, een evangelisatieprogramma georganiseerd. Stichting HOE heeft er mede financieel aan bijgedragen. Evangelist Tibor Moczó: “We hebben geen bijdrage gevraagd van de gezinnen die deelnamen. De meeste mensen hebben een laag inkomen en kunnen nauwelijks rondkomen van hun salaris.”

Gagybator
Tibor: “Dit jaar kregen we een uitnodiging van de burgemeester van het dorp om kinderevangelisatiewerk te doen. We leerden de kinderen over de liefde van God. We speelden spelletjes, zongen liedjes, leerden bewegingsspelletjes. Tijdens de afsluiting van dit werk tijdens een kerkdienst kwamen 65 ouders.”

Döge:
Tibor: “We namen voor het eerst deel aan de kinderevangelisatie-activiteiten in dit dorp. Bijna 50 kinderen deden aan het programma mee. Er was een workshop voor volwassenen. We deelden de boodschap van het evangelie naar aanleiding van het verhaal toen Jezus de verlamde man genas (Marcus 2: 1-12). Zo’n 127 volwassenen bezochten de aansluitende kerkdienst.”

Aszaló:
Tibor: “Er bezochten zo’n 9-12 kinderen deze evangelisatiebijeenkomst. Centraal stond het verhaal van Zacheus. Een jongen van de kleuterschool getuigde over Jezus dat hij van ons houdt, zelfs als we zondaars zijn. Zo’n 62 volwassenen namen deel aan de kerkdienst.”

Op alle locaties kregen de kinderen eten. In totaal namen aan de drie programma’s 254 volwassenen en 84 kinderen deel.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2022

Aurel Bazavan Aurel studeert aan een Bijbelschool. Hij zit nu in het tweede jaar. Aurel is dit gaan doen, omdat hij meer van het Woord van God te weten wil komen, wil groeien als voorganger. Hij wil in de... Lees meer

5 december 2022

Roma in Oost-Europa hebben geen gemakkelijk leven. Dat meld Julianna Micik, onderwijsadviseur van de Hongaarse Hervormde Kerk in Oekraïne. Lage educatie heeft nog nooit zoveel problemen en serieuze consequenties gegeven als nu. Roma hebben altijd wel in armoede geleefd,... Lees meer

2 december 2022

Anasztásia in Oekraïne werd geboren in 2017 als het 4e kind in de familie. Haar moeder staat er alleen voor om de zes kinderen op te voeden. De oudste is Nikoletta, geboren in 2009, dan komt Vitalij, geboren in... Lees meer