Kinderevangelisatie in Hongarije

27 oktober 2022 -  | Herbert van Daalen

Al tien jaar organiseert stichting ‘Hogyan Szeressek’ (Hoe je moet liefhebben) in Miskolc (Hongarije) elke zomer een kinderevangelisatieprogramma op verschillende locaties. Het doel is om mensen uit te nodigen uit nabijgelegen dorpen en hen de liefde van God te vertellen.

Dit jaar heeft deze organisatie in drie dorpen, Gagybátor, Aszaló en Döge, een evangelisatieprogramma georganiseerd. Stichting HOE heeft er mede financieel aan bijgedragen. Evangelist Tibor Moczó: “We hebben geen bijdrage gevraagd van de gezinnen die deelnamen. De meeste mensen hebben een laag inkomen en kunnen nauwelijks rondkomen van hun salaris.”

Gagybator
Tibor: “Dit jaar kregen we een uitnodiging van de burgemeester van het dorp om kinderevangelisatiewerk te doen. We leerden de kinderen over de liefde van God. We speelden spelletjes, zongen liedjes, leerden bewegingsspelletjes. Tijdens de afsluiting van dit werk tijdens een kerkdienst kwamen 65 ouders.”

Döge:
Tibor: “We namen voor het eerst deel aan de kinderevangelisatie-activiteiten in dit dorp. Bijna 50 kinderen deden aan het programma mee. Er was een workshop voor volwassenen. We deelden de boodschap van het evangelie naar aanleiding van het verhaal toen Jezus de verlamde man genas (Marcus 2: 1-12). Zo’n 127 volwassenen bezochten de aansluitende kerkdienst.”

Aszaló:
Tibor: “Er bezochten zo’n 9-12 kinderen deze evangelisatiebijeenkomst. Centraal stond het verhaal van Zacheus. Een jongen van de kleuterschool getuigde over Jezus dat hij van ons houdt, zelfs als we zondaars zijn. Zo’n 62 volwassenen namen deel aan de kerkdienst.”

Op alle locaties kregen de kinderen eten. In totaal namen aan de drie programma’s 254 volwassenen en 84 kinderen deel.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

13 september 2023
Thema: ,

Ons nieuwe impactmagazine is uit! We hopen dat we u kunnen inspireren met verhalen uit Oost-Europa. In deze uitgave kunt u lezen: Interview met Menno en Roeline die werken voor het project Pentru Bunica Een dag uit het leven... Lees meer

8 september 2023

In Oekraïne zijn 6 Bijbelvakantieweken gehouden, waaronder in Bótrágy. In totaal namen ruim 300 kinderen en tieners hier aan deel. Elke bijbelweek bestaat uit 4 of 5 dagen. Elke dag was een combinatie van zingen, Bijbelverhaal, verwerking, ontspanning met... Lees meer

5 september 2023
Thema:

Het project PENTRU BUNICA is in 2020 ontstaan. Hierbij waren de vrijwilligers Menno Zetzema en Roeline Peters betrokken, samen met de contactpersonen uit Roemenië van het CE huis (gemeenschapshuis). Zij zijn ervan overtuigd dat het een aansprekend en uniek... Lees meer