Kinderevangelisatie in Hongarije

27 oktober 2022 -  | Herbert van Daalen

Al tien jaar organiseert stichting ‘Hogyan Szeressek’ (Hoe je moet liefhebben) in Miskolc (Hongarije) elke zomer een kinderevangelisatieprogramma op verschillende locaties. Het doel is om mensen uit te nodigen uit nabijgelegen dorpen en hen de liefde van God te vertellen.

Dit jaar heeft deze organisatie in drie dorpen, Gagybátor, Aszaló en Döge, een evangelisatieprogramma georganiseerd. Stichting HOE heeft er mede financieel aan bijgedragen. Evangelist Tibor Moczó: “We hebben geen bijdrage gevraagd van de gezinnen die deelnamen. De meeste mensen hebben een laag inkomen en kunnen nauwelijks rondkomen van hun salaris.”

Gagybator
Tibor: “Dit jaar kregen we een uitnodiging van de burgemeester van het dorp om kinderevangelisatiewerk te doen. We leerden de kinderen over de liefde van God. We speelden spelletjes, zongen liedjes, leerden bewegingsspelletjes. Tijdens de afsluiting van dit werk tijdens een kerkdienst kwamen 65 ouders.”

Döge:
Tibor: “We namen voor het eerst deel aan de kinderevangelisatie-activiteiten in dit dorp. Bijna 50 kinderen deden aan het programma mee. Er was een workshop voor volwassenen. We deelden de boodschap van het evangelie naar aanleiding van het verhaal toen Jezus de verlamde man genas (Marcus 2: 1-12). Zo’n 127 volwassenen bezochten de aansluitende kerkdienst.”

Aszaló:
Tibor: “Er bezochten zo’n 9-12 kinderen deze evangelisatiebijeenkomst. Centraal stond het verhaal van Zacheus. Een jongen van de kleuterschool getuigde over Jezus dat hij van ons houdt, zelfs als we zondaars zijn. Zo’n 62 volwassenen namen deel aan de kerkdienst.”

Op alle locaties kregen de kinderen eten. In totaal namen aan de drie programma’s 254 volwassenen en 84 kinderen deel.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 mei 2023

Het blad Örömhír (= Blijde Boodschap) is een christelijk jeugdblad met Bijbelvertellingen, christelijke verhalen, tekeningen en puzzels. Vanaf 2023 wordt materiaal ook online aangeboden. Een trend die aansluit bij de leeftijdsgroep van zondagschoolkinderen (9-14 jaar). Örömhír wordt ook gebruikt... Lees meer

5 mei 2023
Thema:

Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor kinderen van ouders zonder scholing? Kinderen die alleen met speciale voorbereiding op de basisschool kunnen starten. Enthousiast om samen te werken met andere vrijwilligers, om te reizen en heb je interesse voor... Lees meer

5 mei 2023

Partner Sándor-Zsolt Szabó, directeur van Cristian Endor uit Oradea (Roemenië) bedankt alle giftgevers voor het financieel mogelijk maken van het zomerkamp in 2022. De wens is om in 2023 opnieuw een zomerkamp te organiseren voor kwetsbare kinderen. Dit geeft... Lees meer