Mee met een evangelist naar Roma

8 maart 2019 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Bij dit bezoek besloten we met de evangelisten mee te gaan naar enkele gezinnen die ze wekelijks bezoeken.

Het eerste bezoek is bij het zigeunergezin Serenade. Hier komen de evangelisten sinds twee jaar elke maandag en woensdag bijeen. Het gezin heeft hun huisje beschikbaar gesteld om samen met een aantal mensen uit het dorp Stanesti bijeen te komen. De meeste mensen kunnen niet lezen en schrijven.

Op eenvoudige wijze vertellen de evangelisten wat het doel van hun leven op deze aarde is. Over de komst van Jezus, Gods Zoon naar deze wereld en dat God ons de Bijbel gegeven heeft om te leren. En dat we hieruit onderwijs krijgen hoe we persoonlijk Christus kunnen leren kennen en volgen.

Bij elk bezoek vertellen de evangelisten een verhaal uit de Bijbel en zingen dan een aantal liederen uit hun zangbundel. Daarna nemen ze één vers uit het gelezen Bijbelgedeelte en vraagt hun of ze dat vers uit het hoofd willen leren. Er is slechts een meisje van dertien jaar dat wel redelijk kan lezen. Zij moet deze tekst steeds herhalen, zodat iedereen het de volgende keer uit het hoofd weet op te zeggen.

Het was voor ons indrukwekkend te zien hoe deze evangelisten zo intensief (twee keer per week) op heel eenvoudige wijze deze zigeuners met veel liefde trachten te winnen voor het geloof in Jezus Christus.

Gasflessen

Daarnaast helpen de evangelisten deze gezinnen en ook anderen in het dorpje met allerlei hand- en spandiensten. Als er bijvoorbeeld iemand naar de dokter of naar het ziekenhuis moet, zorgen zij voor vervoer. Als de gasflessen leeg zijn nemen zij bij het volgende bezoek de flessen gevuld mee terug. ’s Winters zorgen ze vaak voor het benodigde brandhout voor verwarming en om te koken.

Tijdens ons bezoek werd gevraagd om de kapotte elektriciteitsaansluiting te repareren. Vaak kost het hun meerdere bezoeken om al deze zaken te kunnen regelen. Gedurende ons bezoek zagen we aan de gezichten van de evangelisten hoe blij ze waren om deze arme zigeunergezinnen van harte met Woord en daad te winnen voor het Koninkrijk van Christus.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 december 2019
Thema:

In mei 2019 zijn we met de Jongerencommissie van Stichting HOE op voorbereidingsreis geweest in Roemenië en Hongarije. We ontmoetten verschillende mensen die zich inzetten voor het Koninkrijk van God. Dat is ook meteen wat ik zo treffend vond... Lees meer