Mee met een evangelist naar Roma

8 maart 2019 - Thema: , , , | Neelke de Fijter

Bij dit bezoek besloten we met de evangelisten mee te gaan naar enkele gezinnen die ze wekelijks bezoeken.

Het eerste bezoek is bij het zigeunergezin Serenade. Hier komen de evangelisten sinds twee jaar elke maandag en woensdag bijeen. Het gezin heeft hun huisje beschikbaar gesteld om samen met een aantal mensen uit het dorp Stanesti bijeen te komen. De meeste mensen kunnen niet lezen en schrijven.

Op eenvoudige wijze vertellen de evangelisten wat het doel van hun leven op deze aarde is. Over de komst van Jezus, Gods Zoon naar deze wereld en dat God ons de Bijbel gegeven heeft om te leren. En dat we hieruit onderwijs krijgen hoe we persoonlijk Christus kunnen leren kennen en volgen.

Bij elk bezoek vertellen de evangelisten een verhaal uit de Bijbel en zingen dan een aantal liederen uit hun zangbundel. Daarna nemen ze één vers uit het gelezen Bijbelgedeelte en vraagt hun of ze dat vers uit het hoofd willen leren. Er is slechts een meisje van dertien jaar dat wel redelijk kan lezen. Zij moet deze tekst steeds herhalen, zodat iedereen het de volgende keer uit het hoofd weet op te zeggen.

Het was voor ons indrukwekkend te zien hoe deze evangelisten zo intensief (twee keer per week) op heel eenvoudige wijze deze zigeuners met veel liefde trachten te winnen voor het geloof in Jezus Christus.

Gasflessen

Daarnaast helpen de evangelisten deze gezinnen en ook anderen in het dorpje met allerlei hand- en spandiensten. Als er bijvoorbeeld iemand naar de dokter of naar het ziekenhuis moet, zorgen zij voor vervoer. Als de gasflessen leeg zijn nemen zij bij het volgende bezoek de flessen gevuld mee terug. ’s Winters zorgen ze vaak voor het benodigde brandhout voor verwarming en om te koken.

Tijdens ons bezoek werd gevraagd om de kapotte elektriciteitsaansluiting te repareren. Vaak kost het hun meerdere bezoeken om al deze zaken te kunnen regelen. Gedurende ons bezoek zagen we aan de gezichten van de evangelisten hoe blij ze waren om deze arme zigeunergezinnen van harte met Woord en daad te winnen voor het Koninkrijk van Christus.


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

17 juli 2019
Thema:

Vandaag weer begonnen met een stevig ontbijt, zodat we de dag weer vol goede moed konden beginnen. We gingen klussen en voorbereiden voor de Hollandse middag. Het plaatsen van het nieuwe hek hebben we vandaag afgerond en het is... Lees meer

16 juli 2019
Thema:

Hoi allemaal van het goeie leven, vandaag begonnen we weer lekker vroeg met het ontbijt. Vandaag aten we onderandere knakworsten met mosterd. Na het ontbijt hielpen de jongens met het knutselen met de kinderen die in het samuel huis... Lees meer

16 juli 2019
Thema: , , ,

God is genadig en we hebben de laatste tien dagen zijn genade ook gezien. Allereerst wil ik zeggen: hartelijk dank voor jullie gebeden voor ons! De jongen die bij een ongeluk betrokken was en twee dagen in coma werd... Lees meer