Meer inkomsten voor HOE

25 mei 2022 -  | Herbert van Daalen

Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) in Barneveld heeft in 2021 in totaal 1.128.294 euro ontvangen aan giften. Dat is bijna 1,7 ton meer dan het jaar ervoor. Met deze steun kon HOE zo’n 110 diaconale en gemeenteopbouwprojecten in Oost-Europa ondersteunen. 2021 stond nog wel voor een deel in het teken van corona, maar in het derde kwartaal kon er door de vrijwilligers weer gereisd worden naar het werkgebied. Er werden weer projecten bezocht, gesprekken gevoerd met contactpersonen en nieuwe contacten gelegd. Helaas konden ook in 2021 diaconale jongerenreizen niet doorgaan. Stichting HOE voerde in 2021 drie campagnes: Gedeeld geloof, Hart voor Oost-Europa en de wintercampagne. In 2021 is er gestart met de planontwikkeling voor de besteding van de RD-actie in Moldavië. Op vijf locaties worden kinder- en ouderenopvang gerealiseerd. Wegens corona kon dat niet eerder plaatsvinden.

Lees hier het Jaarverslag 2021


--- Ontdek meer over onze huidige campagne ---

Meer informatie over onze huidige campagne

5 augustus 2022
Thema:

Stichting Oltalom, een diaconale organisatie in Boedapest, ondersteunt vluchtelingen uit Oekraïne. Volgens de organisatie geeft de Hongaarse regering helaas geen financiële hulp. In het gebouw van Oltalom, in het centrum, worden op dit moment veertig mensen geholpen om een... Lees meer

2 augustus 2022

Mijn naam is Irina en ik ben 61 jaar oud. Ik kom uit Odessa, Oekraïne. Ik ben getrouwd en heb een zoon Max die getrouwd is met Liza. Samen hebben ze een klein meisje Pollina. Mijn leven en het... Lees meer

29 juli 2022
Thema:

Mijn naam is Ala en ik ben 37 jaar oud. Ik kom uit Odessa. Mijn leven in Odessa was mooi, want ik heb een liefhebbende moeder. Mijn moeder komt uit een gezin van acht kinderen. Zij was de jongste.... Lees meer